“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Tehetséggondozás, hálózatépítés uniós támogatásból a baptista iskolákban

Hatékonyabb munkamódszerek és új módszertanok segítik a jövőben a tehetséggondozást, felzárkóztatást és hálózatépítést a baptista iskolákban. A Baptista Szeretetszolgálat 177,22 millió forint uniós támogatást nyert „Hátránykompenzáció, tehetséggondozás és hálózatépítés a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy köznevelési intézményeiben” című komplex programjára (azonosító száma: TÁMOP-3.1.17-15-2015-0009), amelybe 82 feladatellátási helyet vonnak be. Az év végéig tartó projekt része több száz pedagógus továbbképzése, az intézmények közötti különbségek leküzdését szolgáló új módszertanok bevezetése, valamint egy informatikai fejlesztés, amely több ezer diák és pedagógus mindennapi munkáját teszi könnyebbé.

Ott voltunk a Múzeumok Éjszakáján

Budapest - A Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként mutatkozott be minap a nagyközönség előtt a Budapesti Történeti Múzeumban a Museo Mundial elnevezésű projekt, illetve annak több különböző állomása.

Tisztelet és jókívánság

Budakalász - A Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programja tiszteleg a Budakalászon megsérült rendőr előtt.

Szorgos Kezek Háza: évtizedes álom válik valóra

Vác – Rövidesen megnyitja kapuit a Baptista Szeretetszolgálat Szorgos Kezek Háza elnevezésű, fogyatékkal élők nappali ellátását biztosító intézményének új épülete. A tervek részben pályázati forrásból valósulhatnak meg.

Szorgos Kezek Háza: évtizedes álom válik valóra

Vác – Rövidesen megnyitja kapuit a Baptista Szeretetszolgálat Szorgos Kezek Háza elnevezésű, fogyatékkal élők nappali ellátását biztosító intézményének új épülete. A tervek részben pályázati forrásból valósulhatnak meg.

Együttműködés, lendület és reménység a menekültekért

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai június 16-án, kedden konferencián számoltak be a Baptista Integrációs Központ menekült és oltalmazott személyeket ellátó tevékenységéről: a projekt az Európai Menekültügyi Alap támogatásával, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal közreműködésével valósul meg. A program vezetője Ghyczy Gellért.

Mikrohitellel a szegénység ellen

"A világban egyre nagyobb a távolság a szegények és a gazdagok között. Ez igaz a különböző országokra, de igaz országokon belül is. Sokan élnek mérhetetlen nagy nyomorban. Nekik adhat új reményt a szegények bankja és a mikrohitelezés." -írta a Baptista Szeretetetszolgálat munkájáról a www.szeretlekmagyarorszag.hu internetes híroldal.

Modern grundmese Seregélyesen

Seregélyes - Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című történetét dolgozták át azok a fiatalok, akik a több hónapos szereplőválogatás után, a bemutatóhoz közeledve „gőzerővel” próbálnak a Seregélyesi Baptista Általános Iskolában.

Víz, napfény, motorok és jótékonyság

Alsóőrs – Magyarország legnagyobb motoros és zenei fesztiválján szervezett adománygyűjtő akciót a Baptista Szeretetszolgálat és az Open Road Fest.

Hőségriadó

A hőségriadóra való tekintettel ivóvizet oszt a fővárosban a Baptista Szeretetszolgálat.

Lap tetejére