“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Providing Technical Assistance to European Organisations to Send Volunteers to Countries Outside Europe

16 organisations (half of which are Volonteurope members) embarked on the tailored technical assistance that will guide them along their path for accreditation within new EU initiative – EU Aid Volunteers. This new initiative has the aim of opening new opportunities for sending volunteers from across Europe into third-countries (non-EU countries) and fostering new partnerships with non-EU – hosting organisations.

Volonteurope’s Annual General Meeting

This year, Volonteurope's Annual General Meeting is being held in Nantes (France), ahead of the 25th annual conference called 'Apathy or Action: Young Europeans Take a Stand'.

Jótékonysági esten gyűjtött a segélyszervezet egy nagybeteg fiúért

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági estet szervezett Farkas Ricsi érdekében. A fellépő művészeket és a segítő szándékú közönséget október 19-én, szerdán 18 órakor a Stefánia Palotában várták.

„HÁLÁS VAGYOK!”

Jubileumi hálaadó ünnep a Budapest Arénában 2016. november 6. vasárnap 17 óra

Nógrádi faluban osztott segélyt a szeretetszolgálat

Sóshartyán – A Cserhát északi lábához, a Salgótarjántól délnyugatra fekvő kistelepülésre érkeztek október 18-án, kedden a Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatóságának munkatársai. Az ezerfős falu legszegényebbjein segített az akció.

Valódi segítség lett a gyakorlatból: hazatért a mentőcsapat

Budapest – Már indulás előtt megjósolható volt, hogy a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Csoport idei nemzetközi gyakorlata több lesz, mint egy megszokott tréning. A véletlen és a szélsőséges időjárás aztán gondoskodott arról, hogy ez valóban így legyen.

Új intézmény a felelős gondoskodás jegyében

Gyömöre – A Baptista Szeretetszolgálat újabb intézményt avatott: az értelmi fogyatékosok gyömörei nappali ellátójának ünnepélyes megnyitójára október 17-én, hétfőn délután várták a vendégeket a Győr-Moson-Sopron megyei településen.

A Tábitha Ház csatlakozott a „Fel a kalappal!” kampányhoz

Törökbálint – A világban több mint 21 millió gyerek szenved gyógyíthatatlan betegségben, ám mindössze egy százalékuk kap megfelelő ellátást. Erre hívja fel a figyelmet a „Fel a kalappal!” kampány, amelyhez a legnagyobb hazai gyermekhospice intézmény, a szeptembertől a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház is csatlakozott.

Jótékonysági est Farkas Ricsiért

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat neves fellépők közreműködésével jótékonysági estet szervez egy nagybeteg fiú érdekében. Az esemény október 19-én lesz a Stefánia Palotában. Jegyek: 06 (20) 886-4010.

Az út végén ott vár a büszkeség

Budapest - Tóthfalussy Ákost, a Baptista Szeretetszolgálat 55 éves általános igazgatóját, a BSZ EJSZ (Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy) egyik alapítóját nem csupán életkora okán övezi tisztelet a segélyszervezet háza táján. Nehéz volna olyat találni, aki többet tett volna az elmúlt két évtizedben a közös célokért, mint ő: tizenkilenc éve, 1997 októberétől teszi a dolgát és az évek során szinte mindent csinált már, akit e tevékenység során kell és lehetséges.

Lap tetejére