“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”ŐK KÉSZEK MEGHALNI ÉRTED.  TE MIT TESZEL MEG ÉRTÜK?

 


Tisztelet a Hősöknek

A Baptista Szeretetszolgálat 2015 év elején "Tisztelet a Hősöknek" elnevezéssel új, hosszú távú, átfogó programot indított a belföldön és külföldön szolgálatteljesítés közben megsérült magyar katonák, rendészeti területen dolgozók, tűzoltók, mentősök, katasztrófavédők és segélymunkások, valamint a szolgálatteljesítés közben elhunyt szakemberek hozzátartozóinak támogatására. 

A program nem titkolt célja, hogy még szélesebb körben kiterjessze a megbecsülés, a tisztelet és elismerés kultúráját, ahol a társadalom felől a lehető legnagyobb köszönet illeti azokat, akik nem ritkán az életüket kockáztatják a közfeladatok ellátásért és a haza szolgálatáért.

 

A megbecsülés a tisztelet szól a hősi halottaknak és családtagjainak, de kell, hogy szóljon azokról is, akik példamutató és hősies magatartásukkal nap, mint nap maradandó példát mutatnak, és szakmai értékeket közvetítenek a jövő nemzedékének.

 

Kezdeményezésünket Pál apostol kétezer éves szavai ösztönözik: “Kérünk titeket, hogy becsüljétek meg azokat, akik értetek fáradoznak.”


Adományozás       |      A program támogatása
Öt éve történt

A Tisztelet a Hősöknek program tiszteleg Gamauf János (1981-2010) rendőr főtörzsőrmester előtt, aki öt éve augusztusában szolgálatteljesítés közben kapott halálos lövést. Egy sötétben megbúvó fiatal férfi az ott intézkedő rendőrre és az ellenőrzött gépkocsira adott le több lövést. A rendőr főtörzsőrmester és a személyautó egyik utasa a lövések következtében a helyszínen életét vesztette.

Katonai-civil kerekasztal megbeszélés a migrációról

Budapest – A Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK) meghívására Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője minap részt vett egy olyan kerekasztal beszélgetésen, ahol a résztvevők a migrációs helyzet kezelése során összegyűjtött tapasztalataikat osztották meg egymással.

Tisztelet a Hősöknek

"Tisztelet a Hősöknek" elnevezéssel új, hosszú távú, átfogó program indul a belföldön és külföldön szolgálatteljesítés közben megsérült magyar katonák, rendészeti területen dolgozók, tűzoltók, mentősök, katasztrófavédők és segélymunkások, valamint a szolgálatteljesítés közben elhunyt szakemberek hozzátartozóinak támogatására.

Lap tetejére