“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Nemzetközi tréning a keleti partnerekért

Tbiliszi – A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei egy nemzetközi projekt megvalósításában vesznek részt, legutóbb a grúz fővárosban tartottak tréninget civil szervezetek irányítóinak, munkatársainak.

A finn Mikulással és jószolgálati nagyköveteinkkel indult a Cipősdoboz Akció

Budapest – Ötvenezernél is több cipősdoboz ajándékra számít a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az egyre népszerűbb akció bázisa a Deák téri Cipősdoboz Vár, amit ünnepélyes keretek között nyitottak meg advent első vasárnapján, többek között a kezdeményezés jószolgálati nagykövetei, Mező Misi zenész és Weisz Fanni modell jelenlétében. Az akció idei újdonsága, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti, melyik településre kerül az általuk elkészített csomag. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak az ajándékkészítők népes táborához.

Robotika csapatunk újabb sikere

2015. november 27-én került megrendezésre a IV. Szumó Robot Esztár Kupa országos robotika verseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 6 robottal vett részt. A kupa népszerűségét mutatja, hogy az idei megmérettetésre 26 robot érkezett az ország legtávolabbi településeiről.

Leesett az első hó a menekülttáborban

Slavonski Brod – A november 23-án, hétfőtől kezdődő héten is a horvátországi menekülttáborban dolgoztak a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei és a hozzájuk csatlakozott amerikaiak. A szállásként szolgáló ház az elmúlt napokban igazi nemzetközi helyszín lett, ahol velük együtt svéd és horvát segélymunkások laknak ezekben a hetekben.

Toszeczky Renáta nyerte a szociális munkások kategóriájában az Aranyanyu díjat!

A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár ötödik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A zsűri díját a szociális területen dolgozók kategóriájában Toszeczky Renáta kapta. Ő nem ismeri a félelmet, vagy ha mégis, akkor nagyon bátor nő. A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni koordinátora, ami azt jelenti, hogy olyan lányoknak, nőknek segít egy védett, titkos házban, akiket fogva tartóik megaláztak, bántalmaztak, szexrabszolgaként tartottak, gyakran prostitúcióra kényszerítettek. Renáta a védett házba sokszor gyerekeikkel együtt menekülő lányoknak ad esélyt az újrakezdésre. Szociális munkás, de ennél jóval több: barát, tanító, társ a bajban.

Cipősdoboz Akció kampánynyitó Joulupukkival, a finn Mikulással

Budapest – Az elmúlt évekhez hasonlóan a Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben, tizenkettedik alkalommal is megszervezi az ország egyik legnépszerűbb karácsonyi adománygyűjtését, a Cipősdoboz Akciót. A kampány vasárnap indul Joulupukkival, a finn Mikulással.

A baptista köznevelési hálózat uniós forrásból megvalósuló "babérjai"

A Baptista Szeretetszolgálat 177,22 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „Hátránykompenzáció, tehetséggondozás és hálózatépítés a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy köznevelési intézményeiben” című komplex programjára, amelynek során 42 intézményben zajlottak a fejlesztések 4 pillérbe rendezett szakmai tartalommal.

Már épül a Cipősdoboz Vár – a polgármester hisz az összefogás erejében

Budapest – Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere szerint lényeges, hogy akinek lehetősége van rá, az segítsen a rászorulókon. Mások mellett ő is támogatója a Baptista Szeretetszolgálat idei Cipősdoboz Akciójának, amely november 23-án, hétfőn a Cipősdoboz Vár építésével vette kezdetét a fővárosi Deák Ferenc téren. A Vár november 28-tól tudja fogadni az elkészült dobozokat.

Sajtónyilvános felkészítő tréning a párizsi merényletek kapcsán

Budapest – A Belügyminisztérium Nemzetközi Oktatási Központjában november 19-én, csütörtökön újabb felkészítő jellegű, mentáltaktikai tréningen vettek részt a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, olyan kollégák, akik munkájuk során bármikor válságövezetekbe indulhatnak. A párizsi merényletek apropója miatt a szervezet vezetői úgy döntöttek, az eseményre újságírókat, televíziós stábokat is meghívnak.

A Duna Televízió a legszegényebbekről forgatott

Vésztő, Csányoszró – A Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben megjelent kiadványáról, a Szegénység 100 arca című összeállításról készít filmet a Duna Televízió stábja.

Lap tetejére