“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Egy nagyszerű hét a régi mesterségek és a művészetek jegyében

Sárosd – Tizenharmadik alkalommal rendeztek alkotótábort a Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában. A programok július 11-től egész héten át váltották egymást, még a szerda esti vihar sem tudta kedvét szegni a résztvevőknek.

Fejér megye elismerése a jubileum alkalmából

Velence – Oklevelet adott át július 12-én, kedden Fejér Megye Közgyűlése nevében Tanka Csaba alelnök Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnökének a 20 éves munka elismeréseként. A segélyszervezet két évtizedes tevékenységét bemutató kiállítás a Velence Korzó galériájában július 17-én, vasárnapig látható.

Vizet osztottak az önkéntesek

Budapest – A kánikulai hőség miatt vizet osztottak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai július 12-én, kedden délután a Nyugati Pályaudvarnál, a WestEnd előtti téren. Az akciót a BUSZESZ Élelmiszeripari Zrt. segítségével szervezték meg az önkéntesek, ezerötszáz félliteres, Veritas Gold szénsavmentes ásványvizet kaptak azok, akik éltek a lehetőséggel.

Eu Aid Volunteers Programme

Under the framework of 'EU Aid Spreading: Maximize the capacity of the hosting organizations to be involved in and prepared to the Eu Aid Volunteers Programme' in which Hungarian Baptist Aid is involved as implementing partner- our colleague is representing HBAid on EUAV ( Eu Aid Volunteers) Training of Trainers in Bologna, Italy.

Games, Music and English – with American Volunteers for the Children in Need

Ibrány, Nyírbogdány – Hungarian Baptist Aid, in cooperation with Baptists on Mission, organized English camps involving American and Hungarian volunteers in two settlements of Nyírség, Hungary.

Nyelvtanulás az alapvető értékek jegyében

Sárosd – Július 8-án, pénteken délután mozgalmas gálával zárult a negyedik nyári tábor a Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában.

Angolul, játékosan és zenével – amerikai önkéntesekkel a nehéz sorsú gyerekekért

Ibrány, Nyírbogdány – Amerikai és magyar önkéntesek bevonásával angol nyelvű táborokat szervezett a Baptista Szeretetszolgálat a két nyírségi településen is.

Kiállításnyitó az alapítás városában

Velence – A Baptista Szeretetszolgálat idén 20 éves. A segélyszervezet a Velencei-tó partján lévő településen „született”, ott alapította Szenczy Sándor lelkész, akit egyébként a városban díszpolgárrá választottak. A küzdelmes és eredményes múltra emlékezve készítettek a szervezet munkatársai egy vándorkiállítást, amely július 12-én, kedden 11 órakor mutatkozik be a Velence Korzón.

Tisztelet és részvétnyilvánítás az elhunyt tűzszerészek özvegyeinek

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat „Tisztelet a Hősöknek” programjának részeként 100-100 ezer forint kegyeleti támogatást ajánlott fel a pénteki tragédiában elhunyt tűzszerészek családjainak, valamint a robbanás egyetlen túlélőjének, akit a Honvédkórházban ápolnak.

Sakk: irány a világ-, és az Európa-bajnokság!

Balatonlelle – A robotikások nagyszerű nemzetközi eredményének még igazán ki sem örülhette magát az, aki odafigyel a Baptista Szeretetszolgálat fiatal tehetségeinek versenyeire, máris egy újabb remek sikerről érkezett hír. Ezúttal a korosztályos hazai sakkbajnokságról, amit a Balaton-partján rendeztek.

Lap tetejére