“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Amerikai önkéntesek felmérése Székelyföldön

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. január 25., hétfő 13:23

 

Az észak-karolinai baptisták Székelyhídon és a környező településeken mélyszegénységben élő romákat látogattak meg az elmúlt héten, céljuk az volt, hogy egy jövőbeni segítségnyújtás érdekében felmérjék, miben szenvednek legjobban szükséget az ottaniak. A tapasztalatok szerint ott is és még mindig tartós élelmiszerre, higiéniai eszközökre lenne a legjobban szükség, illetve arra, hogy a rászorultak valamilyen formában egészségügyi ellátáshoz jussanak. Az amerikaiak januári látogatása után legközelebb várhatóan már konkrét segélyakció keretében érkeznek Erdélybe a tengerentúli önkéntesek, a Baptista Szeretetszolgálat régi partnerei.      

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére