X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Amerikai önkéntesek felmérése Székelyföldön

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. január 25., hétfő 13:23

 

Az észak-karolinai baptisták Székelyhídon és a környező településeken mélyszegénységben élő romákat látogattak meg az elmúlt héten, céljuk az volt, hogy egy jövőbeni segítségnyújtás érdekében felmérjék, miben szenvednek legjobban szükséget az ottaniak. A tapasztalatok szerint ott is és még mindig tartós élelmiszerre, higiéniai eszközökre lenne a legjobban szükség, illetve arra, hogy a rászorultak valamilyen formában egészségügyi ellátáshoz jussanak. Az amerikaiak januári látogatása után legközelebb várhatóan már konkrét segélyakció keretében érkeznek Erdélybe a tengerentúli önkéntesek, a Baptista Szeretetszolgálat régi partnerei.      

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére