“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Önkéntesség az áldozatsegítés és a karitatív munka más területein

Budapest – Az önkéntességgel járó kihívásokról osztotta meg tapasztalatait minap Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az Igazságügyi Minisztérium egyik szakmai fórumán.

Élelmiszert osztottunk az Ormánságban gyermekes családoknak és kismamáknak

Ózdfalu, Baranyahídvég - A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjának a fővárosban és a pécsi telephelyen dolgozó munkatársai csütörtökön közös élelmiszerosztást szerveztek az Ormánság két településén.

Tartós élelmiszert gyűjtünk a zenei rendezvény napján Debrecenben

Debrecen - Június 10-én hatalmas örömünnep lesz a debreceni Nagyerdei Stadionban, ahol az Ez az a nap! elnevezésű nagyszabású nemzetközi keresztény könnyűzenei koncertre kerül sor.

A velencei Zöldliget-iskola győzött a vitaverseny döntőjében

Budapest - A velencei Zöldliget-iskola csapata képviseli majd a magyar diákokat Brüsszelben, miután győzni tudtak egy nemzetközi vitaverseny-sorozat magyarországi döntőjén.

Vidám gyermeknapi rendezvény és cirkuszi előadás támogatóink jóvoltából

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is megszervezte Vidám Gyermeknap elnevezésű hagyományos gyermeknapi rendezvényét, amelynek során csütörtökön a segélyszervezet mintegy 1300 gyermeket látott vendégül kísérőikkel a Fővárosi Nagycirkuszban.

Tavaszi élelmiszergyűjtés: három tonna adomány a gyerekes családoknak

Budapest, Esztergom, Verőce - Az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához – az elmúlt év karácsonyához hasonlóan – idén tavasszal is csatlakoztak a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és az Országos Szociális Segítő Központ munkatársai.

Egyenlő esélyeket minden babának!

Te is segíthetsz, hogy minden baba egyenlő esélyekkel indulhasson az életben! Hozd be hozzánk kisbabád kinőtt ruháit, megunt játékait, egyéb használati eszközeit, de akár újakat is szívesen fogadunk! A cél, hogy felszereljünk tíz olyan babasarkot, melyekkel a hátrányos régiókban megindulhat a felzárkóztatás.

Dr. Szilágyi Béla: Keresztény válaszokat kell adni a kihívásokra!

Tihany - A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága rendezett konferenciát Tihanyban, a bencés apátságban, amelyre egyházak képviselői és egyházakhoz tartozó segélyszervezetek vezetői, szakemberei kaptak meghívást. Az esemény résztvevője volt a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Dr. Szilágyi Béla is.

Véget értek a hazai YouLead vitaversenyek: irány a döntő!

Az Európai Unió néhány szervezete „You Lead” elnevezéssel olyan vitaversenyt kezdeményezett, amelynek az volt célja, hogy ösztönözze a fiatalok szerepvállalását és a demokratikus vitát, valamint összekapcsolja azt a környezetvédelemmel.

Ellátottjaink és munkatársaink közül többen ott voltak Ferenc pápa látogatásán

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott hatvani Hegymenet klub ellátottjai, fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülők, hajléktalanszállónk lakói, valamint az őket kísérő munkatársak Dr. Szilágyi Bélával, a segélyszervezet elnökével együtt voltak ott a budapesti Rózsák terén.

Lap tetejére