“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Ünnepség a Szociális Munka Napján

Budapest – A Magyarországi Baptista Egyház a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepséget november 13-án, pénteken a Benczúr utcában.

Feszült a helyzet Sid környékén – kollégáink jelentik Szerbiából

Sid – A görög komphajósok sztrájkjának befejeződését követően újabb migránshullám érte el a dél-balkáni térséget. A Szerbián átvonuló menekültek száma ismételten magas, több ezerre tehető naponta és a helyi szervek főként saját erőből próbálnak úrrá lenni a helyzeten.

Tehetséggondozó ifjúsági sakktábor a Velencei-tó partján

Velence – Havi rendszerességgel ad otthont a tóparti város a baptista oktatási intézmények egyhetes edzőtáborának. A programban olyan gyermekek vesznek részt, akik ehhez elég tehetségesnek bizonyultak.

Munkatársunk, Kiss Eszter a horvát sajtóban

Opatovac, Slavonski Brod – Még az opatovaci menekülttáborban töltött napok során kérdezte a Nedjelni Jutarnji országos terjesztésű horvát lap újságírója a Baptista Szeretetszolgálat fiatal munkatársát, Kiss Esztert. A lapot minap eljuttatták hozzánk horvátországi baptista partnereink.

Aranyanyu-díj: munkatársunkra, Toszeczky Renátára is lehet szavazni!

Budapest – A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár ötödik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. Idén a szociális területen dolgozók kategóriájában a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának koordinátorát, Toszeczky Renátát is jelölték.

Túlélés – értékes, hasznos könyv a honvédségi könyvtáraknak

Budapest – Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági tanácsadója a napokban 40 könyvet adott át a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóműhely vezetőjének, Besenyő János ezredesnek. A könyv elérhető lesz minden honvédségi könyvtárban és remélhetőleg hasznos olvasmányt, ismeretanyagot nyújt majd a válsághelyzetekbe induló katonák számára is.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a globális problémákról

Budapest – A globális problémákról rendezett fórumot minap a Demnet Alapítvány és a HAND Szövetség. Az est, illetve a tanulmány-bemutató november 6-án, pénteken délután a Millenáris Park Európa Pontján volt, az eseményen elmondta véleményét Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője is.

Közös tréningen az emberkereskedelem elleni küzdelem résztvevői

Szarvas – Az emberkereskedelem és a kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között címmel rendezett sikeres konferenciát november 4-től 6-ig a Baptista Szeretetszolgálat.

Megkezdődött a berendezkedés Slavonski Brodban

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és az amerikai keresztény önkéntesek november 5-én, csütörtökön regisztráltak az épülő slavonski brod-i menekülttáborban. Jelenlétük Opatovac után a horvát-bosnyák határvárosban is állandó és folyamatos lesz.

A siker fejben dől el – tehetségtámogatás és blogíró verseny

Budapest – A Kovács Pál Baptista Gimnáziumban november 12-én, csütörtökön szakmai napot tartanak és blogíró versenyt hirdetnek a tehetséggondozás jegyében.

Lap tetejére