“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Új helyen nyílt meg a Napraforgók Háza

Székesfehérvár - A 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó otthona a Napraforgók Háza, ahol elsősorban enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő rászorultakról gondoskodnak a munkatársaink és az önkéntesek. A harminc férőhelyet biztosító intézmény korábbi címéről új helyre, a székesfehérvári Szúnyog utcába, nagyszerű, a tevékenységéhez méltóbb körülmények közé költözött.

A 20. jubileumi akció során 47 ezer 240 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta oly sok szervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá.

Ételosztás és hallgatói gyakorlat leendő humanitárius szakemberek részére

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a Lidl Magyarország támogatásával és az Óbudai Egyetem „Humanitárius Műveletek Menedzser”-szakán hallgatók bevonásával közel kétszáz rászoruló részére osztott ételt december 16-án a Baptista Kőbányai Szolgáltató Centrumban.

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Debrecen – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére