“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

A Hotel Kempinski adománya a Baptista Integrációs Központnak és az Utcafrontnak

Budapest – A Kempinski Hotel Corvinus Budapest ötcsillagos luxusszálloda szerdán értékes adománnyal segítette a Baptista Szeretetszolgálat hajléktalan léthelyzetben élő emberek és menekültek érdekében végzett humanitárius tevékenységét.

Emberkereskedelem elleni küzdelem: segítség 39 áldozatnak

Budapest – Az emberkereskedelem jelensége elleni tevékenység továbbra is a Baptista Szeretetszolgálat egyik legsikeresebb nemzetközi programja. A területen dolgozó munkatársak elkészítették az elmúlt év történéseinek összefoglalóját. Az adatok mögött sorsok, megmentett életek bukkannak fel a múltból és adnak erőt a továbblépéshez, hiszen egyéni tragédiából idén sem lesz kevesebb.

A Baptista Szeretetszolgálat osztozik a hozzátartozók gyászában

Pénteken éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító autóbusz, legalább tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Replacing the Burnt Books

Comandău (Romania) – In the beginning of this year, a school and its library was burned down in a Hungarian village. Hungarian Baptist Aid is helping to replace its books.

A baptista iskolák adománya az Utcafrontnak

Budapest – A tartós hideg különleges intézkedéseket követelt a Baptista Szeretetszolgálattól is, a segélyszervezet a fővárosban közel ezer hajléktalan léthelyzetben élő embertársunkról gondoskodik. Bár a nagy hideg miatt nőtt az adományok mennyisége, ám még mindig nagy szükség van ételre és meleg holmira! A baptista fenntartású oktatási intézmények is segítettek az Utcafrontnak.

Könyvek az elégett kötetek helyére

Kommandó – Leégett az év elején egy székelyföldi magyar falu iskolája, hamu martaléka lett a könyvtár is. A Baptista Szeretetszolgálat elsősorban könyvekkel segít.

HUBA Rescue24 Unit on Standby

Budapest – At the request of the National Directorate General for Disaster Management, Ministry of the Interior (NDGDM) and under the leadership of László PAVELCZE Emergency Management Director, Hungarian Baptist Aid placed the HUBA Rescue24 rescue unit and special vehicles on standby due to the freezing rain, icy roads and possible snow.

Készenlétben a HUBA Rescue24 mentőegység

Budapest – A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság operatív törzsének kérésére a Baptista Szeretetszolgálat január 13-án pénteken délután Pavelcze László vészhelyzet-kezelési igazgató irányítása mellett az ónos eső, az utak jegesedése és az esetleges havazás miatt készenlétbe helyezte a HUBA Rescue24 mentőegység személyzetét és speciális járműveit.

Munkatársunkat az év emberének választották a Kisalföldön

Sopron – A civil szféra és az önkormányzatiság hétköznapi hősei közül Sopronban munkatársunkat, a helyi Baptistapont vezetőjét, Gálné Kapás Mártát választotta a megyei lap szerkesztősége az Év Emberének 2016-ban. Gratulálunk!

Warm Clothes and Financial Aid Across Border

In Transcarpathia (Ukraine), Transylvania (Romania) and Vojvodina (Serbia)

Lap tetejére