“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Kiállítás készült a 20 éves Baptista Szeretetszolgálat történetéről

Hajdúszoboszló – Idén 20 esztendős a Baptista Szeretetszolgálat. A jubileum emlékére vándorkiállítás készült, fényképek és írott anyagok idézik fel a múltat, azt az utat, amit a segélyszervezet az alapítástól máig megtett, a munkát, amit elvégzett. Természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen amikor a munkatársak számot vetettek a tevékenységek, akciók sorával, látták, lehetetlen minden részletről megemlékezni. A tárlat első állomása Hajdúszoboszló, ahol június 2-án nyitotta meg a szervezet országos vezetői konferenciáját. Ime, a 20 év legfontosabb mérföldkövei…

Támogatás a határon szolgáló katonáknak

Hódmezővásárhely – A Tisztelet a Hősöknek elnevezésű program munkatársai újabb állomásként minap ellátogattak a Bercsényi Miklós laktanyába, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokságára, ahol száz egységcsomagot adtak át a határon szolgáló katonáknak.

Jótékonysági Kids Race: már Mező Misi is felajánló!

Alsóőrs – Motorozás, zene és jótékonyság. Június 8-tól 12-ig a Balaton-parti településen rendezik meg az idei Open Road Fest elnevezésű eseményt, amelynek második alkalommal partnere, résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Idén ismét lesz Jótékonysági Kids Race, az akcióhoz minap Mező Misi is csatlakozott.

Robotolimpia 2016: tizenegyszer a dobogón!

Hajdúböszörmény – Május 28-án rendezték meg a Közép- Európai Robotolimpiát, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat csapata három robottal indult és a diákok ismét nagyszerű eredményeket értek el.

Csoda Vácott: új épületben a speciális ellátás otthona, a Szorgos Kezek Háza

Vác – A Baptista Szeretetszolgálat május 30-án, hétfőn 14 órakor ünnepélyes külsőségek mellett nyitotta meg a fogyatékkal élők intézményének új épületét, a Szorgos Kezek Házát a Mentős köz 4-es szám alatti ingatlanon. Ezzel ismét egy újabb régi álom vált valósággá.

Nógrádi szegényeken segített a segélyszervezet

Nógrádmarcal – Folytatta a magyarországi legszegényebbek érdekében végzett programját a Baptista Szeretetszolgálat. Május 26-án, csütörtökön egy nógrádi faluban osztottak ételt és ruhát a rászorultaknak.

HBAid with American Doctors and Dentists in Transcarpathia

Transcarpathia - From May 19th to 25th, the team of HBAid worked in a Transcarpathian settlement in Ukraine, near the Hungarian border. The social workers visited the neighboring country with experts from the medical field and helped the needy for a week.

Amerikai orvosokkal és fogorvosokkal Kárpátalján

Gát (Kárpátalja) – Május 19-től 25-ig Ukrajnában, a kárpátaljai Gát községben dolgozott a Baptista Szeretetszolgálat csapata. A segélymunkások amerikai egészségügyi szakembereket kísértek el a szomszédos országba, ahol egy héten keresztül segítették munkájukat a rászorultak között.

Magyarok a humanitárius világcsúcson

Isztambul – Május 23-tól zajlik az ENSZ Humanitárius Világcsúcsa, mely meghatározza a világ humanitárius munkájának főbb irányait a következő évtizedre. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke és Gál Dávid nemzetközi igazgató a csúcson találkozott Stephen O'Brien ENSZ főtitkár-helyettessel. A segélyügyekkel foglalkozó ENSZ vezető személyesen köszöntötte a nem kormányzati szervezetek képviselőit.

Hungarians at World Humanitarian Summit

Dr. Béla Szilágyi, Vice President of Hungarian Baptist Aid and David Gál Director of International Programs with Stephen O'Brien, United Nations Under-Secretary-General for Humanitarian Affairs and Emergency Relief Coordinator at the first UN World Humanitarian Summit in Istanbul.

Lap tetejére