“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Ramadan a családok átmeneti otthonában

A Ramadan végét a Baptista Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában lakó családok is megünnepelték az elmúlt héten. Az intézmény dolgozói is szerették volna meglepni a lakókat, így meghívták őket egy hagyományos magyar estebédre, amit a lakók szokásaiknak megfelelően a földön ülve közösen fogyasztottak el.

World Humanitarian Day

On August 3rd, 2003, a bomb attack hit UN’s headquarters in Baghdad and twenty-two aid workers lost their lives. Since then, every year on August 3rd, we remember those heroes who have sacrificed their lives during their service.

Hozz egy füzettel, ceruzával többet!

Hozz egy füzettel, ceruzával többet!

Fogyatékos fiatalok a Balatonnál

Balatonszemesen nyaralt július végén a “Szorgos Kezek Háza” napköziotthon 16 fogyatékkal élő lakója.

Elmenekült főügyész : Meghamisították a Tóásó-per bizonyítékait

Nemzetközi bíróságon is használható nyilatkozatott tett a múlt héten Brazíliában a bolíviai Marcelo Soza, az úgynevezett terroristaügy korábbi főügyésze.

Karcsi bácsi kunyhója

Az észak-karolinai Temple Baptista Gyülekezetből érkezett 12 fős küldöttség és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaiból és önkénteseiből álló missziós csoport július 31-én érkezett a romániai Székelyhídra.

Orvoscsoporttal Kárpátalján

Az észak-karolinai Baptists on Mission elnevezésű missziós szervezet évről-évre rendszeresen küld önkéntes csoportokat magyarországi, romániai és kárpátaljai roma falvakba.

Vadnyugati élménynap daganatos beteg gyermekek számára

A Baptista Szeretetszolgálat és a Csodalámpa Alapítvány 2014. augusztus 30-án 11 és vagy 15 órai kezdettel „Vadnyugati Élménynap”címmel szervez nyílt napot daganatos és más betegségben szenvedő beteg gyermekek számára a Lurdy Házban, a Lurkó Bill Vadnyugati Élményvárosban.

Amerikaiakkal az ibrányi gyermekekért

„Édesanyám is itt tanított és magam is ebbe az óvodába jártam.” – meséli Ilona, a Baptista Szeretetszolgálat Csicsergő Óvodájának óvodavezető helyettese.

Ma van az első ENSZ Emberkereskedelem Elleni Világnap

“Vessünk véget ennek a bűncselekménynek és adjunk reményt az áldozatoknak” – szólít fel minden embert Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára az első ENSZ Emberkereskedelem Elleni Világnapon, melyet a világszervezet 2013 novemberében alapított. A Baptista Szeretetszolgálat különösen fontosnak tartja az új világnapot, hiszen 14 éve elkötelezetten küzd az emberkereskedelem ellen.

Lap tetejére