“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A SZERETETSZOLGÁLAT TÖRTÉNETE

 

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 1996 áprilisában került bejegyzésre a Fejér Megyei Bíróságon. Alapítója a Magyarországi Baptista Egyház, „megálmodója” és alapítója Szenczy Sándor baptista lelkész. Az alapítvány célja – az alapító okirat tanúsága szerint – kezdetektől fogva az volt, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítsen a rászorulókon itthon és külföldön. Az első ötezer forintos adomány óta eltelt hosszú évek alatt a Baptista Szeretetszolgálat mára az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté érett. Háromezer főállású munkatárssal, több száz önkéntessel dolgozó közhasznú szervezetként munkánk értéke ma már milliárdokban mérhető.
A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány a világ 18 országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget, és hajt végre fejlesztési programokat szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára, így könnyítve nehéz helyzetükön lehetőséget biztosítva számukra egy emberibb élethez. A Szeretetszolgálat célja – származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül a hazánkban és más országokban élő rászoruló emberek lelki és anyagi szükségleteinek alkalmi és rendszeres betöltése.

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat tevékenységi köre a humanitárius segítségnyújtástól a katasztrófamentésen, a hátrányos helyzetű romák, menekültek, drogfüggők megsegítésén át a fogyatékkal élők rehabilitációs programjáig (FLAME program) számos egyéb humanitárius és fejlesztési szakterületet fog át (rászorulók támogatása, katasztrófa sújtotta személyek támogatása, családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, üdültetés, menekültek támogatása, integrációja).

A megsokasodott szociális intézmények fenntartására 2011-ben létrehoztuk a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személyt, mely 2012 óta oktatási intézmények fenntartójaként is működik.

Arra törekszünk, hogy a ránk bízott feladatokat “hittel és szakértelemmel” végezzük. Ennek érdekében a Baptista Szeretetszolgálat itthon és külföldön egyaránt versenyképes és jól képzett szakembergárdát állított fel, akik folyamatosan biztosítják a szervezet dinamikus fejlődését, ezáltal pedig munkánk újabb célcsoportokra és célországokra való kiterjesztésének lehetőségét is.

A Baptista Szeretetszolgálat ma Dr. Szilágyi Béla elnök irányítása mellett működik.  

Lap tetejére