“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

A személyes példamutatásnál nincs nagyobb erő

– Jó helyre születtem – szögezi le mindjárt az elején Debre Istvánné, a mindenki által csak Magdinak szólított csepeli cigánypedagógus.

Baptista elnök Ukrajnában

A többségében pravoszláv (ortodox) többségű Ukrajnában egy baptista prédikátor, a kijevi “ Élet Szava” gyülekezet vezetőjét választották meg ma az Ukrán Parlament elnökének, és a képviselők döntése alapján ő lett az ideiglenes kormányzat vezetője is.

Elindultak Kijevbe a baptisták

Elindult Kijevbe a Baptista Szeretetszolgálat négyfős csapata, hogy egymillió forintnyi egyházi támogatást vigyen a sérültek ellátásában dolgozó baptista szakembereknek. Mint ismeretes, az ukrán fővárosban kedd óta soha nem tapasztalt erőszakhullám tört ki a tüntetők és a karhatalom között, sok ember halálát és sérülését okozva mindkét oldalon.

Hungarian Baptist Aid in Kiev

Hungarian Baptist Aid went to Kiev with 1 million forints from the Baptist Church to support the cure of injured people. The demonstration, which turned to a fight, caused many deaths and many injuries. Afraid of sanctions for participating in the demonstration, they rejected hospital treatments so local Baptist churches opened their buildings and received the injured. Christian doctors who helped treat the patients said that it was a great opportunity to show their love to their neighbors.

Bemutatkozik a Szeretetszolgálat: négy nap a Halfesztiválon

Az I. Budapesti Halfesztivál sikerén felbuzdulva idén hosszabb időtartamban és nagyobb területen rendezték meg a II. Budapesti Halfesztivált, melynek a Nemzeti Múzeum kert, a Múzeum utca, a Bródy Sándor utca és a Pollák Mihály tér adott otthont.

Curriculum on the Microcredit Systems of the Developing Countries

One of our international team’s applications supported by the EuropeAid is about the microcredits.

Hulladékból ékszert : Segítség a haiti árváknak

Haitin készülő kincseink készítéséhez kérünk segítséget!

Tananyag kidolgozása a fejlődő országok mikrohitelezéséről

Nemzetközi csoportunk egyik EuropeAid által támogatott pályázata a mikrohitelezésről szól. Ennek keretében megrendezésre került egy három napos koordinációs meeting, melyen spanyol és olasz partnereinkkel tanácskoztunk a program tevékenységeinek megvalósításáról.

Egy megvalósult álom: 8 éves a Szorgos Kezek Háza

Egy álom vált valóra nyolc évvel ezelőtt. Egy sérült fiatalokat befogadó nappali intézmény volt az álom, Csábi Melinda pedig mindent megmozgatott, hogy ez valóra váljon. Ezt az évfordulót ünnepelte Gödön a Szorgos Kezek Házának apraja-nagyja.

“A cunami árvák felnőttek, és újra megtanultak mosolyogni…”

“Ahogy az évek teltek, egyre több árvára találtak rá elfeledettnek, eltűntnek hitt távoli rokonok, de az árvaház továbbra is tele van. A cunami árvák tehát felnőttek, és újra megtanultak mosolyogni.”

Lap tetejére