“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

TISZTA ÉS ÁTLÁTHATÓ ADOMÁNYOZÁS


Hiszünk abban, hogy a támogatói bizalom méltó viszonzása az adományok felhasználásáról történő világos visszajelzés. Szervezetünk ezért nagy hangsúlyt fektet arra, hogy támogatói az adomány mértékétől függetlenül világos visszacsatolást kapjanak adományuk felhasználásáról.

 

 

GARANCIA ÉS BIZALOM

 

Munkánkat szigorú nemzetközi sztenderdek szerinti könyvvizsgálatnak alávetve, tevékenységünkről folyamatosan beszámolva végezzük. Az éves auditokat követően szöveges beszámolóinkat és pénzügyi elszámolásunkat a honlapunkon tesszük közzé.

 

 

 

FOLYAMATOSSÁG ÉS KÖVETKEZETESSÉG

 

 

Munkánk folyamatosan követhető honlapunk Híroldalán, valamint a Facebookon.

 

 

 

 

 

ÉLELMISZERMENTÉS

A Baptista Szeretetszolgálat is csatlakozott az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy csökkentse, illetve megelőzze az élelmiszerhulladék keletkezését. A programnak köszönhetően rászoruló családokhoz juttatjuk el az áruházak kínálatában visszamaradt, de még fogyasztható élelmiszereket. Az élelmiszerpazarlás csökkentése, ezen belül a  kereskedelmi forgalomban nem tartható, de emberi fogyasztásra alkalmas termékek karitatív célra történő felajánlása messze meghaladja a gazdasági érdekeket: rászorulók tizezreinek jelent hatalmas segítséget és örömteli pillanatokat!

A Baptista Szeretetszolgálat 2022-ben összesen 132.056 kg élelmiszert mentett. További élelmiszermentésnek minősül a Lidl áruházlánctól 2022-ben kapott 6.124 kg, majd2023-ban eddig kapott további 3.707 kg édesség.

Jelenleg a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködésével több üzletből is mentünk. A Baptista Integrációs Központ az Auchan, Lidl, KFC, Penny, az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ  a METRO áruházból és a Penny-ből, a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő egyik oktatási intézmény a Lidl üzletekből, a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában tevékenykedő Tábita Alapszolgáltató Központ telephelyei országszerte a Lidl, az Aldi, a KFC, a Penny, a Tesco Express, a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja pedig az Aldi, a ChefMarket, a KFC és a Lidl kereskedelmi láncokból menti az élelmiszert, illetve látja el a szociálisan rászorultakat.  

Lap tetejére