“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Adventi hangverseny és istentisztelet a Budapest Sportarénában

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagy örömmel hív mindenkit arra a nagyszabású ünnepségre, amelynek a XII. adventi Cipősdoboz Akció apropóján a BudapestAréna ad helyet december 13-án, vasárnap.

Felújítás és akadálymentesítés Debrecenben

Debrecen – A Baptista Szeretetszolgálat debreceni intézményében, a Boldogkerti Támogatott Lakhatásban jelenleg is zajlik a TIOP-3.4.2-11/1-2012-0103 kódjelű pályázat megvalósítása: az akadálymentesítés és a felújítás a cél.

Gyűjtés a királyok városában

Székesfehérvár – A Baptista Szeretetszolgálat október 4-én, vasárnap a fehérvári Furfang Fesztiválon is gyűjtött a kárpátaljai rászorulóknak.

Eljutott Horvátországba az amerikai baptisták adománya

Opatovac - Szeptember 29-én indult útnak a Baptista Szeretetszolgálat újabb segélyt szállító konvoja, amely a horvát -szerb határhoz közel eső opatovaci regisztrációs gyűjtőtábor számára vitt adományt.

American Baptist Donations arrived

Opatovac – On September 29th, Hungarian Baptist Aid’s convoy to deliver aids arrived to the registration relocation camp in Opatovac near the Croatian-Serbian border.

Globális problémák, globális tanulás

Budapest – Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat projektvezetője értékes előadást tartott hétfőn egy fővárosi szakmai konferencián a globális problémákról.

Global issues, Global learning

On September 28th, the Hungarian Open Air Museum, the Museum Education Centre and the Budapest History Museum organized a professional conference, the start-of-term of national museum education, as one of the Autumn Festival events.

Megérkezett Texasból az amerikai baptisták segélyszállítmánya

Budapest – Szombaton délelőtt leszállt a Liszt Ferenc légikikötő betonjára az a repülőgép, amely texasi baptista gyülekezetek és az ottani kórházszövetség adományait hozta Magyarországra.

Az amerikai baptisták is segítenek

Budapest - A Baylor Scott & White Health elnevezésű, az Egyesült Államokban, Texas államban bejegyzett szervezet a magyarországi Baptista Szeretetszolgálattal való együttműködésben szíriai menekülteknek és magyarországi rászorultaknak egészségügyi eszközöket tartalmazó segélyszállítmányt, bébitápszert, almalevet küld. A segélyt tartalmazó repülőgép szeptember 26-án, szombaton 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc repülőtér 1-es termináljához. Az esemény sajtónyilvános, de regisztrációhoz kötött.

Feszült helyzet a horvátországi táborban

Opatovac - Hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a horvátországi Opatovac (Apáti) mellett felállított regisztrációs gyűjtőtáborban jártak, ahol főként gyermekeknek és nőknek szánt meleg ruhát, takarókat, cipőket, ivóvizet, gyümölcsöt, higiéniai eszközöket adtak át a táborban dolgozó helyi baptista szervezet önkénteseinek, akik a hatóságokkal együttműködve segítik a migránsokat.

Lap tetejére