“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Bozóttűzként terjed az ebola Sierra Leonéban

Káoszba fulladt Sierra Leone egészségügyi rendszere – a múlt héten óránként öt új ebolafertőzést regisztráltak, és a kórházak nem bírják ellátni a betegeket. A nyugat-afrikai országban dolgozik egy magyar misszionárius, aki megrázó részleteket mesélt nekünk a hétköznapokról. A Baptista Szeretetszolgálat adományt gyűjt, és a héten saját embereivel gyógyszereket és fertőtlenítőszereket küld abba az országba, ahol kétmillió ember van karanténban.

Angol anyanyelvi önkéntesek iskoláinkban

Első alkalommal került megrendezésre a baptista oktatási intézményekben dolgozó angol anyanyelvi önkéntesek találkozója 2014. október 2-án, a Baptista Szeretetszolgálat központi irodájában.

Magyar baptista az Ebola-sújtotta Sierra Leoneban

Az Ebola-járvány járvány által leginkább érintett országok közül Sierra Leonéban dolgozik egy magyar baptista missziómunkás, Füredi Kamilla. A Baptista Szeretetszolgálat a magyar missziómunkás és a helyi baptisták segítségével segít a rászorulókon. A sierra leonei rászorulók megsegítsésre a Szeretetszolgálat adománygyűjtést hirdet a 1355-ös adományvonalon és a 13555555-55555555-55555555 számlaszámon keresztül.

Help for the Ebola outbreak in West Africa

Hungarian Baptist Aid sent $5,000 worth of aid to the region of West Africa where the Ebola epidemic struck.

Segítség az Ebola-járvány sújtotta térségbe

A Baptista Szeretetszolgálat ötezer dollár értékű gyorssegélyt küldött az Ebola-járvány sújtotta nyugat-afrikai térségbe. A védőfelszerelésekből és fertőtlenítőszerekből álló segélyszállítmány a magyar kormány közvetítésével jut el a rászorulókhoz.

Baptista készenlét és segítség az árvíznél

Az elmúlt napok kritikus időjárási viszonyai következtében a Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 speciális mentőcsapata készenlétbe helyezte munkatársait, hogy szükség esetén bekapcsolódhasson a mentési és segítségnyújtási munkálatokba a Dráva mentén.

B49 munkamegbeszélés Velencén

B 49 -es munkamegbeszélést tartott Velencén a hétvégén a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház vezetősége.

Magyar segítség az iraki menekülteknek

Iraki menekülteknek küldött ötezer dollár gyorssegélyt a Baptista Szeretetszolgálat.

Hungarian aid for Iraqi refugees

HBAid sent $5,000 to the refugees in Iraq.

Museo Mundial: Koordinációs meeting Lisszabonban

2014 júliusában Lisszabonban tartottunk a Museo Mundial program harmadik koordinációs találkozóját. A pályázat az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt, melynek ebben a szakaszában a múzeumok kiállítási anyaginak elkészítése a legfőbb feladat mind a négy projektet megvalósító országban.

Lap tetejére