“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Kőbányán megnyílt a Baptista Szolgálatatási Centrum

Rászorulók segítenek rászorulókon.

Tisztelet a rendőröknek!

A Tisztelet a Hősöknek program szeretné kifejezni tiszteletét a magyar rendőröknek, akik emberfeletti erőfeszítéssel teszik a dolgukat a migrációs helyzet kezelése során.

Elsősorban a betegek, sérültek érdekében Budapesten és Röszkén

Budapest – Szeptember 13-án, vasárnap is folytatta a menekültek ellátását a Baptista Szeretetszolgálat a Nyugati Tranzit Zónában. Az egészségügyi konténerben ismét orvosok és ápolók látták el a segélyszervezethez fordulókat, de ott vannak a munkatársak Röszkén is.

Önkéntesek és szolgálat: sikeres táborzárás Tahiban

Tahi – Szép reményeket, kiváló eredményeket hozott az idei önkéntes tábor programja. A képzés lezárult, az oktatók elégedettek a hallgatók teljesítményével.

Elhivatottság és türelem: egészségügyi ellátás a Tranzit Zónában

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a Nyugati Pályaudvarnál kialakított Tranzit Zónában, az ott felállított egészségügyi bázison látja el azokat a menekülteket – elsősorban gyermekeket és anyákat -, akik orvosi ellátásra szorulnak. Koncsár Mária is egyike azoknak az önkéntes orvosoknak, aki segít.

"Those who wish to help should do so through aid organizations." says minister endorsing Hungarian Baptist Aid among others

Those who truly wish to help asylum-seekers should do so through aid organisations which have extensive experience of decades, are familiar with the relevant regulations, and are able to cooperate with the authorities, Minister of Human Resources Zoltán Balog said at the press conference held in Budapest after a meeting with the members of the Charity Council.

Kisújszállási sakktehetség a baptista iskolában

Velence – A baptista fenntartású iskolákban kiemelt figyelmet fordítanak a sakkra: ez számos kiváló eredményben is megmutatkozik. Legutóbb a kisújszállásiak bizonyították tehetségüket.

Baptista Pont a rászorultakért

Sopron - A soproni Baptista Ponton is aktív munka folyik, az egység működése mellett szociális iroda segíti, elsősorban a helyi rászorultakat. Rendszeresen kenyeret, lisztet, péksüteményt, zöldséget és gyümölcsöt osztanak a munkatársak: az elmúlt napokban például ötven rászorult kapott barackot, uborkát, barna kenyeret, leveles tésztát. Mindezen túl a soproni baptisták a Szombathely melletti nélkülözőkhöz is juttattak el adományokat.

Folytatódik a Flame-program, a mozgássérült gyerekekkel foglalkozó szakemberek képzése

Budapest – Három hónapig hazánkban gyógyul egy vietnami kisgyerek, aki részt vett a Baptista Szeretetszolgálat Flame-programjában, és a magyar segélyszervezet által felkészített szakemberek kitűnő eredményeket értek el gyógyítása során.

Segély a magyar-szerb határszakaszra

Röszke - A Baptista Szeretetszolgálat vezetői a vajdasági Szabadkán tettek látogatást, ahol a helyi önkormányzat válságtanácsának vezetőjével tárgyaltak az együttműködés és segítségnyújtás folytatásáról. Ezután a röszkei határátkelőhely közelében osztottak szét 300 adag élelmiszercsomagot Nyúl Zoltán, helyi baptista lelkésszel.

Lap tetejére