“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Németországi tanulmányút hasznos tapasztalatokkal

München – A Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház elsősorban szociális területen dolgozó szakembereiből álló csoportja nemrégiben egy európai uniós projekt lehetőségeivel élve Németországban gyűjthetett hasznos tapasztalatokat az ottani ellátás módszereiről és módjairól.

Konferencia az emberkereskedelemről

Szarvas – Emberkereskedelem és kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között címmel rendeznek konferenciát november 4-től 6-ig a településen, a Liget Hotelben.

Misszió holland önkéntesekkel Kárpátalján

Kárpátalja – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt napokban hollandiai keresztény önkénteseket kísértek Kárpátalja részben romák lakta településeire, akik a magyart anyanyelvükként használják.

Kezdődik a téli krízisellátás

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai megkezdték a téli időszakra vonatkozó munkát a hajléktalanok ellátása érdekében. Hívja a 06-1-3384186-os telefonszámot!

Bejárás Slavonski Brodban

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai horvát baptista kollégáik oldalán minap részt vettek a bosnyák–horvát határhoz közeli, horvátországi Slavonski Brod településen a migránsok számára felépített új regisztrációs tábor bejárásán.

A télre készülnek az Utcafront munkatársai

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront elnevezésű intézménye a téli krízisidőszakra készül, ezért munkatársai közleményt fogalmaztak meg a rászorultak érdekében.

Módszertani fejlesztés európai uniós forrásból a baptista szolgáltatóknál

Budapest – Egységesebb szakmai munka, korszerűbb, innovatív módszertani alapelvek és szorosabb együttműködés segíti a jövőben a baptista szociális szolgáltatók munkáját. A célokat európai uniós támogatásból sikerült megvalósítani.

Újabb éjszakai „műszakok” kezdődtek Opatovacban

Opatovac (Apáti) – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak egy újabb csoportja kezdte meg október 26-án, hétfőn éjszaka a munkát Horvátországban, az opatovaci regisztrációs menekülttáborban. Az érkező migránsokat a magyarok és az őket segítő amerikai önkéntesek az első állomáson fogadják, s igyekeznek megadni nekik a lehető legtöbb segítséget. A segélyszervezet elsődleges célja továbbra is a gyermekek és a nők támogatása, ellátása. A csoport váratóan a hét végen érkezik vissza Budapestre, de a következő hét elején ismét útnak indul egy újabb váltás, azaz a jelenlét továbbra is folyamatosnak mondható Opatovacban.

Köszönet a Hell Energy Magyarország Kft.-nek a támogatásért!

Budapest, Horvátország, Szerbia – A nyár közepétől szinte folyamatosan nagy terhet rótt a magyar rendőrségre, a honvédségre a krízishelyzet kezelése, a határzár kiépítése, a magyar határ folyamatos védelme. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a krízishelyzet kialakulásától kezdődően folyamatosan a „frontvonalból” segítik a menekülteket Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban, de ugyanakkor a „Tisztelet a Hősöknek” programon keresztül elismerik és támogatják a magyar katonák, rendőrök munkáját.

Kemény munka, egyre nagyobb feszültség

Sid, Opatovac – A horvátországi Opatovac mellett legutóbb a szerbiai, vajdasági Sid-ben is segítettek a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Élelmiszersegélyt osztottak a menekültek között, valamint felmérték a további segítségnyújtás lehetőségeit. A segélyszervezet önkéntesei elmondták, két-háromszázas csoportokban érkeznek a migránsok a városba, többségük gyalogosan. Opatovacban pedig tovább folyik a megfeszített munka.

Lap tetejére