“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tenni a fogyatékkal élőkért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. július 11., kedd 09:28

 

Gyömöre – A Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézménye 2016-ban nyitotta meg kapuit, azóta a Baptista Szeretetszolgálat Országos Segítő Központjának telephelyeként működik a településen.  

Az intézmény feladata a fogyatékossággal élő személyek életminőségének javítása, az optimális önállóság biztosítása, az emberi méltóság megélésének elősegítése, az önbecsülés erősítése. Mindezen célok érdekében egyéni és csoportos terápiákat végeznek, színvonalas szabadidős és sport programokat, ünnepségeket szerveznek. A férőhelyek száma 30, a nappali ellátást jelenleg 18-an veszik igénybe. A nyitvatartási idő 8-tól 16 óráig tart, az ellátási terület: Pápa, Téti, illetve a pápai járás települései.  A legfiatalabb ellátott 16, a legidősebb 60 éves.

Az intézményben a sok közös élmény, tapasztalás mára összetartó közösséget formált.  A munkatársak arra törekednek, hogy a tevékeny és tartalmas mindennapokban a fogyatékosság egyre elfogadottabb legyen a kisebb és tágabban vett környezetükben egyaránt, ennek érdekében igyekeznek minél több rendezvényen részt venni. Rendeztek adventi vásárt, ahol saját készítésű ajándéktárgyakat kínáltak, Mikuláskor autóbusszal Győrbe kirándultak, karácsonyoztak, megünnepelték a farsangot, jó időben pedig szinte folyamatosak a túrák.   

Idén áprilistól fejlesztő foglalkoztatás szolgáltatást is nyújtanak, ennek keretében öt ellátottat az intézmény területén belül kialakított virágos kertben foglalkoztatnak. Az önálló életvezetés kialakításában jelentős segítséget nyújthat a foglalkoztatás, ami az egyéni képességek, lehetőségek figyelembe vételével történik, alkalmazkodva lehetőség szerint az eddig kialakított, megszokott rendhez. 


Lap tetejére