“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Újabb élelmiszerszállítmány Kárpátaljára

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. július 30., csütörtök 10:07

 

Amióta Ukrajna, illetve Kárpátalja a háború miatt gazdasági válságba jutott, a Baptista Szeretetszolgálat - részben más humanitárius segélyszervezetekkel, együttműködésben a Karitatív Tanáccsal - több ízben juttatott el támogatást a nélkülözők számára. Legutóbb július 29-én, csütörtökön szállítottak a segélyszervezet munkatársai tartós, száraz élelmiszert a kárpátaljai Nagydobronyba. Papp István helyi pásztor köszönte meg a segítséget mindazok nevében, akik számára a mindennapi betevő falat biztosítása is komoly támogatást jelent nehéz helyzetükben. A Baptista Szeretetszolgálat külföldi partnerszervezetének programja orvosi, fogorvosi, egészségügyi segítséget is nyújt az ottaniaknak.           

A nyolcezres Nagydobronyban jobbára arról hallhat az utazó a helyiekkel beszélgetve, hogy aki igazán akar dolgozni, az talál munkát, alapvető gond inkább a fizetésekkel van. Kétezerötszáz hrivnya (ez nagyjából 30 ezer forintot ér ma) az átlag fizetés, de ezerötszáz hrivnyát általában elvisz a rezsi: megélhetésre nagyon kevés marad, nagyjából tizegynéhány ezer forintból kénytelenek élni Kárpátalján. Az általános gazdasági helyzet 2013 év végén kezdett el romlani, és javulásnak egyelőre nincs nyoma. A helyiek pesszimisták, éveken belül nem remélnek javulást: szükség lesz tehát a további támogatásra. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai ezen dolgoznak.       

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

Lap tetejére