“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Sikeres egészségügyi mentőakció Sierra Leonéból

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. augusztus 03., hétfő 15:57

 

A napokban súlyos nyirokrendszeri megbetegedése miatt egészségügyi segítségnyújtásra volt szüksége Füredi Kamillának, aki a közelmúltban Sierra Leonét sújtó ebola-járvány idején sem hagyta el a karanténba zárt területet. A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat kérésére Pavelcze László vészhelyzet-kezelési igazgató utazott a helyszínre, és miután megtette a szükséges intézkedéseket, ma, azaz augusztus 3-án, hétfőn délelőtt sikeresen hazakísérte a bajba jutott misszionáriusnőt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egy mentőautó szállította a Szent László Kórházba, ahol azonnal megkezdődött vizsgálata és kezelése. (Háttéranyag a baptistasegely.hu honlap Sajtószoba rovatában Ebola Sierra Leonéban címmel.)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére