“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Sikeres egészségügyi mentőakció Sierra Leonéból

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. augusztus 03., hétfő 15:57

 

A napokban súlyos nyirokrendszeri megbetegedése miatt egészségügyi segítségnyújtásra volt szüksége Füredi Kamillának, aki a közelmúltban Sierra Leonét sújtó ebola-járvány idején sem hagyta el a karanténba zárt területet. A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat kérésére Pavelcze László vészhelyzet-kezelési igazgató utazott a helyszínre, és miután megtette a szükséges intézkedéseket, ma, azaz augusztus 3-án, hétfőn délelőtt sikeresen hazakísérte a bajba jutott misszionáriusnőt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egy mentőautó szállította a Szent László Kórházba, ahol azonnal megkezdődött vizsgálata és kezelése. (Háttéranyag a baptistasegely.hu honlap Sajtószoba rovatában Ebola Sierra Leonéban címmel.)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére