“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Egy és egyetlen bolygó, amely mindenkié!

Budapest – A járvány miatt a világháló segítésével rendezik meg a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos (Nem)Találkozóját. Ez a NOPlanetB elnevezésű program egyik állomása.

Ellátottjaink biztonsága a legfontosabb!

Pákozd - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó szociális szolgáltatók, intézményfenntartók, a különböző területek szakemberei tanácskoztak szeptember 8-án, kedden a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában.

Az iskolakezdést segítettük: újabb félezer család kapott támogatást

Nagyecsed – Mintegy ötszáz rászoruló család számára osztott tegnap tartós élelmiszert és tanévkezdéshez szükséges eszközöket a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatósága és a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecseden.

Család- és gyermekgondozó munkakörök betöltésére keres munkatársakat a BIK

Budapest - A Baptista Integrációs Központ keres a 15. kerületben nyíló, teljesen új Családok Átmeneti Otthonába segítségnyújtásban elkötelezett munkatársakat

„A bölcs tanítás az élet forrása”: országos évnyitó a Cserepka Iskolában

Pécs - A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában a 2020-2021-es tanévben szeptembertől országszerte negyven baptista oktatási intézményben mintegy 14 ezer diák kezdi meg a tanévet. A segélyszervezet idén kilencedik alkalommal tartotta meg országos tanévnyitóját, amely egy kosárlabdapálya átadásához is kapcsolódott.

Oktatási konferencia a digitális oktatásról és egyéb fontos témákról

Pákozd – Aktuális feladatok megtárgyalásának céljával rendezte meg a Baptista Szeretetszolgálat kilencedik, a 2020-2021-es tanév országos oktatási konferenciáját a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában.

Rétságon osztottak segélyt az adományozási munkatársak

Rétság – Augusztus 25-én, kedden a Nógrád megyei Rétságon osztottak segélyt a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatóságának munkatársai. Háromszáz családnak tudtak így segíteni tartós élelmiszerrel, tisztító és tisztálkodási szerekkel: a rászorultakhoz eljuttatott segély értéke mintegy 2,5 millió forint volt.

Sulipakk a gyerekeknek, tartós élelmiszer a rászoruló családoknak

Nyírcsászári, Nagyecsed - Az elmúlt időszak segélyezési feladatait folytatva a Baptista Szeretetszolgálat augusztus 24-én, hétfőn egy újabb segélyszállítmány szétosztását végezte el két szabolcsi településen, Nyírcsászáriban és Nagyecseden.

Hazaérkeztek munkatársaink, de a libanoni program folytatódik

Budapest - Rendhagyó módon, skype, illetve telefonkapcsolattal számolt be libanoni tapasztalatairól a sajtónak augusztus 14-én Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Pavelcze László veszélyhelyzet-kezelési igazgató.

A Giligán Egyesület hagyományos, régi gyümölcsfái és a tudatos tervezés

Túrkeve – A Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület a tájfajta, régi gyümölcsfajták népszerűsítése érdekében dolgozott ki programot a NoPlanetB elnevezésű projekt során. Szász Bélával stílusosan egy igazi, hagyományosan fehérre meszelt, tornácos túrkevei parasztházban találkoztunk.

Lap tetejére