“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Baptisták együttműködése a kolozsvári tudományegyetemmel

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. december 07., szerda 12:00

 

A Baptista Szeretetszolgálat és a Baptista Teológiai Akadémia minap együttműködési megállapodást írt alá Kolozsvárott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel.   

 

A Bocskai István szülőházában megrendezett eseményen a dokumentumot a szakmai egyeztetést követően az erdélyi felsőoktatási intézmény részéről dr. Tonk Márton rektor, a teológiai akadémiától dr. Mészáros Kálmán rektor, valamint dr. Szilágyi Béla, a magyarországi segélyszervezet elnöke látta el kézjegyével. Az egyeztetésen a szerződést aláíró vezetők mellett részt vett a Baptista Szeretetszolgálat részéről dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem részéről pedig dr. Balog Adalbert tudományos rektorhelyettes és dr. Lázár Ede, a Csíkszeredai Kar dékánja is. A megállapodásban a felek aláírásukkal megerősítették azt a célt, hogy támogatják és fejleszteni kívánják a szervezetek közötti európai színvonalú oktatási, kutatási és tudományos együttműködést, az európai integrációt és a Régiók Európája eszméjének valóra válását, különös tekintettel a humánerőforrás fejlesztésére. Az elképzelések között egyebek mellett oktatók, kutatók és hallgatók cseréje ­­­– utóbbi esetben részképzéssel, áthallgatással, terepgyakorlattal ­­­–, könyvtárak, kutatói programok közötti rendszeres együttműködés, intézményfejlesztés, valamint közös programok és továbbképzések megszervezése is szerepel. A megállapodást egyelőre öt évre kötötték meg a tudományegyetem székhelyén.

 

Az aláírás pillanatáról készült fotón: dr. Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, dr. Mészáros Kálmán, a Baptista Teológiai Akadémia rektora és dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Prevenciós program a gyerekekért, a legszegényebbek között

A Baptista Szeretetszolgálat tovább végzi feladatait Kelet-Magyarország elmaradott régióiban, az úgynevezett szegregátumokban. Tőkés Tibor Gyerekszemmel címmel tart prevenciós foglalkozásokat olyan fiatalok részére, akik valamilyen módon érintettek: „rendellenesen működő” családokban élnek.

Bemutattuk a besenyődi BapTower-farm egészséges terményeit

Budapest - A Belügyminisztérium kezdeményezésére a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban léptek fel az ország legszegényebb kistelepülésein élő, a Felzárkózó Települések programban zenét tanuló gyermekek. Mi is ott voltunk.

Pályázat pénztáros, pénzügyi ügyintéző munkakörre

Budapest - A Baptista Integrációs Központ, budapesti telephelyeire, teljes munkaidőre pénztáros, pénzügyi ügyintézőt keres. A BIK, a főváros második legnagyobb hajléktalan embereket és családokat ellátó intézménye. A BIK mindösszesen 6 telephelyen közel 750 lakhatását elvesztett, segítségre szoruló ember, és család számára nyújt szakszerű szociális szolgáltatást.

Lap tetejére