“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Új program a munkáért és a lakhatásért a Baptista Szolgáltató Centrumban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. január 26., péntek 14:15

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Kőbányai Szolgáltató Centruma új szolgáltatást indított. A Maglódi utcai telephelyen részben saját forrásból, nagyobb részben pedig belügyminisztériumi támogatásból úgynevezett „támogatott lakhatás” lehetőségét teremtette meg tizenkét rászoruló számára a segélyszervezet.


Az általános szakmai program foglalkoztatást célzó szakmai munkával egészül ki, hiszen a támogatott lakhatás lehetőségével élők számára fontos szempont, hogy legyen munkából származó jövedelmük. A szociális segítségnyújtás az önállósodást és az elsődleges munkaerőpiaci integrációt is segíti. Az ünnepélyes avatás 2018. január 26-án, délelőtt történt meg.

Az eseményen a program részleteiről Miletics Marcell, a Baptista Szolgáltató Centrum igazgatója beszélt a megjelentek előtt, s hangsúlyozta: az Utcafront már 15 éve jelen Kőbányán és segíti a rászorultakat. Ez a segítségnyújtás mára komplex szolgáltatást jelent. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere arról szólt, mennyire fontos a telephely működése az önkormányzat és a városrész számára, majd Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője a baptista szociális projektek méltatása mellett hozzátette: idén folytatódik a hajléktalanok érdekében indított kormányzati program, s ennek során a Maglódi utcaihoz hasonló projekteket továbbra is támogatják majd. Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: bár a média többnyire a segélyszervezet külföldi akcióiról számol be, a tevékenység zöme itthon zajlik olyan projektek formájában, mint amilyen a Baptista Szolgáltató Centrum.

A nemzeti színű szalag átvágása előtt Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke imádkozott és kérte az intézményre Isten áldását.   

 

 


 

 

Lap tetejére