“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A baptista szállásokon folyamatosan fogadják a hideg elől menekülőket

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. január 08., vasárnap 23:23

 

A Baptista Szeretetszolgálat Bánya utcai hajléktalanszállójában a 100 fő állandó lakó mellett tíz fedél nélkül élő került az úgynevezett krízis szobába, ketten egy külső konténerben kaptak elhelyezést, ketten pedig a közösségi helyiségben leltek menedékre – számolt be a helyzetről vasárnap késő este az ügyeletes szociális munkás, Komáromi Krisztián. Hangsúlyozta, hogy mindenkit, aki érkezett, fel tudtak venni és ez így lesz ezután is. Örömmel számolt be arról, hogy nagyon sok adomány érkezett a jó szándékú emberektől, volt, aki egyenesen üzletben vásárolt vadonatúj hálózsákokkal és takarókkal jött segíteni. Érződik, hogy az emberek komolyan vették a kialakult helyzetet és komolyan vették a segélyszervezet felhívását, tette hozzá Krisztián.

A Budafoki út 107-es szám alatti intézményben Dvorcsák Andrea összegzett vasárnap éjszaka. A Baptista Integrációs Központ telephelyén 195 rászorult lakik, kifejezetten az elmúlt időszak lehűlése miatt négyen érkeztek „az utcáról”, őket a közösségi helyiségben fektették le. Bárki jön még, melegben fogadják, szögezte le az ügyeletes.

A csepeli intézményben éppen érdeklődésünk idején fogadtak be egy olyan hajléktalant, akit a rendőrök szállítottak be Ráckevéről. Nem ő volt az első, és vélhetően nem is az utolsó érkező. „Akárkit is hoznak, a szálláson van még hely”, jelentette ki kollégáihoz hasonlóan Szőllősi András szociális segítő.            

Az említetteken kívül a Baptista Integrációs Központ Soroksáron két intézményt, Pesterzsébeten egy kiléptető szállót üzemeltet. A szociális munkások arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne még pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra, takarókra és pulóverekre, de tartós élelmiszerre is. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt. A felajánlások ügyében a 06-1-2609855-ös telefonszámot érdemes hívni.  A segélyszervezet a hajléktalan léthelyzetben élő emberek érdekében várja a pénzadományokat is az alábbi számlaszámom: KDB Bank - 13555555-55555555-55555555. (A közlemény rovatba írják rá: Utcafront.) Szükség lenne üresen álló, hasznosítható ingatlanokra is. A segélyszervezet önkéntesek jelentkezését ugyancsak szívesen fogadja!

A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója hétfőtől péntekig napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot! Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, intézkednek.

A segélyszervezet Rescue24 mentőcsapata speciális járművekkel áll készen arra, hogy ha a helyzet megköveteli, az utakon és az elzárt településeken segítsen a bajba jutottakon.   

     

(Fotó: Mónus Márton)

 

     

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére