“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Segítség a bajban: egy adományozó könyve bevételét ajánlotta fel

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. május 07., szombat 18:21

 

Bene Istvánnénak márciusban kellett elhagynia dinnyési otthonát, mert az erős szélben beomlott a ház kéménye és lakhatatlanná vált az épület. A házban az asszony édesanyja halála óta lakott. Először 2013-ban omlott le a kémény, de akkor sikerült helyreállítani a tetőszerkezetet, bár a beázás miatt nem volt benne áram és fűtés sem. A magára maradt Kati néni háza mostanra teljesen menthetetlenné vált. Az asszonynak a Baptista Szeretetszolgálat nyújtott segítséget. Kati néni március óta a szeretetszolgálat velencei házában lakik és nap, mint nap onnan jár munkába. Az asszony fél év múlva mehet nyugdíjba, addig közfoglalkoztatottként dolgozik Agárdon.

Bene Istvánnénak nem volt spórolt pénze és a fizetéséből nem futotta a lakhatási költségekre, most azonban albérletet keres magának, hiszen a kaucióra is megvan a forrás. Pálosfalvi Brúnó nyugalmazott ezredes nemrég bemutatott könyvének bevételét neki ajándékozta, a jótékonykodás így az egész alkotói csapat érdeme. A hőlégballon pilóta „Élni a bátrak életét” című kötete Judák Gyula és felesége, Török Zsuzsa jóvoltából jelent meg, a kiadás pedig Milkovics Eszternek köszönhető.

Kati néni könnyeivel küszködve fejezte ki háláját Brúnó bácsinak és a szeretetszolgálat képviselőjének. Az asszony azt mesélte, sosem volt még hasonló helyzetben, de a tragédia rádöbbentette arra, hogy milyen szerencsés, hiszen jó emberek veszik körül.

Az asszony házát nagy valószínűséggel nem lehet, azaz nem érdemes felújítani. A Baptista Szeretetszolgálat továbbra sem hagyja magára Kati nénit, gyűjtést indítottak számára. Aki segítene rajta, a 11736082 – 20054403 – 00000000-ás számlaszámon megteheti, ha a közlemény rovatba beírja: Bene Istvánné. A könyv bevételének május 6-án, pénteken történt átadásáról a Fehérvár Médiacentrum munkatársai tudósították a nézőket.  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére