“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Folytatódik az építkezés a Baptista Szolgáltató Centrumban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. május 07., szombat 14:11

 

Elsősorban azok számára jelent ez segítséget, akik Kőbányán élnek. Miletics Marcell, a Baptista Szolgáltató Centrum igazgatója elmondta, korábban felmérték az igényeket, és ennek tapasztalatai alapján történnek a fejlesztések.  A Baptista Szeretetszolgálat tervei között az étkeztetés és a tűzifa ingyenes biztosítása mellett szerepel egy mosoda, fürdő és fodrászat létesítése is.

Miletics Marcell hangsúlyozta: a hajléktalanok és mélyszegénységben élők érdekében végzett tevékenység során a lakhatás biztosítása komoly, de még nem elegendő eredmény, szükség van munkalehetőségre is. Ezért olyan feladatokat kerestek az Utcafront szállásán lakó hajléktalan embereknek, amelyek a helyi önkormányzat szociális rendszerében hiánypótlóak: ilyen például a napi egyszeri meleg étkeztetés és a ruhaosztás lebonyolítása, tűzifa darabolás, de a kerület szociális intézményeinek karbantartása, vagy a kerület közterületein keletkező drogszemét szakszerű begyűjtése is a teendők közé tartozik.  A helyi szociális igények, szükségletek mind jobb kezelésére a közmunka program kiváló lehetőséget biztosít, ahol rászoruló emberek segítik a rászoruló embereket, illetve közhasznú tevékenységeket látnak el.

A Belügyminisztérium támogatásával épül a mosoda, fürdő, fodrászat és pedikűr épülete, ahol ruharaktárat is kialakítanak, s ezzel rövidesen komplex szolgáltató központtá válik a Maglódi utcai telephely. Az ingatlan 30-40 százalékban elkészült, az átadás határideje július vége. Ugyanott egy faházban közösségi gondozót alakítanak ki, ahol a helyi rászorulók egyéni esetkezelését és szociális ügyeinek intézését lehetővé tevő új professzionális szolgáltatás is indul. A létesítmény őrzésének szakmai felügyeletét a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportja végzi. 

A szakmai stáb jól emlékszik 2014 decemberére, amikor Kőbányán egy sátorban elkezdődött az első ételosztás, majd 2015 szeptemberében megépült a jelenlegi étkezde, ahol naponta mintegy 650 adag meleg ételt osztanak ki a rászorultaknak. Rövidesen tehát újabb jelentős állomásához érkezik a tevékenység, amely a nehéz élethelyzetbe került embertársaink érdekében folytatódik a Baptista Szolgáltató Centrumban.     

Lap tetejére