“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kiállításnyitó az alapítás városában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. július 07., csütörtök 12:44

 

Az 1996-tól csaknem napjainkig tartó képzeletbeli időutazás számos háborús és természeti katasztrófa sújtotta helyszínt érint, felidézi a segélyszervezet ma már csodaszámba menő kezdeti lépéseit és első eredményeit, a küldetésben való kiteljesedés útját, az intézményhálózat létrehozását és fejlődésének állomásait. A tárlat először a Baptista Szeretetszolgálat vezetői konferenciáján mutatkozott be Hajdúszoboszlón, majd a fővárosban, aztán Sárosdon láthatták egy-egy ottani baptista fenntartású oktatási intézményben a diákok, a szülők és más látogatók.

A vándorkiállításnak természetesen a legfontosabb állomása Velence, az alapítás helyszíne. A tóparton lévő impozáns korzó bemutatóterme ilyenkor nyáridőben különösen látogatottnak számít, ezért remélhetően rövidesen sokan megismerik majd az ország egyik legnagyobb segélyszervezetének múltját és életét. Az izgalmas időutazás ünnepélyes megnyitója július 12-én, 11 órakor lesz a Velence Korzó galériájában (Tópart utca 47.) mások mellett Papp Jánosnak, a Magyarországi Baptista Egyház elnökének, Szenczy Sándornak, a segélyszervezet elnökének és Hári Tibor ügyvezető igazgatónak részvételével. A segélyszervezet vezetői és munkatársai szeretettel várnak az eseményre minden érdeklődőt.            

 

 

  

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére