“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Segítségnyújtás a mindennapokban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 10., péntek 16:01

A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja az elmúlt esztendőben két intézmény integrálása után alakította ki jelenlegi működési formáját.  Kilenc telephelyen - Ajkán, Budapesten, Esztergomban, Sopronban, Szombathelyen, Tapolcán, Tatabányán, Téten és Verőcén lehet rájuk számítani a házi segítségnyújtás területén, Pécsett idősek otthonát, Koroncón pedig családi napközit működtetnek, miközben étkeztetést biztosítanak fővárosi székhelyről Pest megyében és Nyugat-Magyarországon.  Ezeken a területeken  jelenleg  több, mint ötszáz munkavállaló tevékenykedik, akik többsége  - a gondozottak visszajelzése alapján - szinte családtagként vesznek részt az idősek mindennapjaiban. 

Tavaly októbertől működik a seregélyesi népkonyha, a katolikus egyházzal együttműködve plébánián osztanak ételt Pomázon, Csobánkán, Százhalombattán, Somogysárdon és Vácott. A munkatársak ugyancsak ételt osztanak Verőcén, Sződömön, Szokolyán, Kosdon, Téten, Pécsett, Tatán, Dunaalmáson, Ajkán és Budapesten is. Az idei év kiemelkedő feladata az étkeztetés szociális formájának kiterjesztése, a folyamatosan növekvő igényeknek való megfelelés Budapesten. 

Az intézmény szakmai munkájának koordinálása szükségessé teszi, hogy havi rendszerességgel szakmai értekezleten vegyenek részt a telephely vezetői és a központi irányítás vezető munkatársai. A legutóbb, április 7-én sorra került tanácskozás a telephelyekkel történő szorosabb együttműködés jegyében számos témakör egyeztetésére adott lehetőséget. Ilyen volt az önkormányzatokkal való együttműködés hatékonyságának a felmérése, a bevált gyakorlatok bemutatása, szóltak a megbeszélés résztvevői a térítési díj felülvizsgálatának megfelelő eljárásrendjéről, a munka- és tűzbiztonság szabályozásáról, valamint a jogszabályi változások napi feladatellátásra való hatásáról.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére