“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Nem kell félned!

Körülöttünk a világ felfoghatatlan gyönyörűsége. A ház megint úgy dobja le magáról a vakolatot, akár a kígyó a bőrét, a kémény még keserű füstöt küld a hideg ég felé, ahol a szürke, vékony felhőpaplant erőtlenül szakítja át fényujjaival a Nap. De a tavasz, az újjászületés megkezdődött, nem kell félnünk...

Irodalom, humor, zene és tánc az első országos baptista „Ki mit tud?”-on

Kisújszállás – Nagyszerű élményekkel, hasznos tapasztalatokkal, új szakmai és baráti kapcsolatokkal gazdagodhattak minap mindazok, akik részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő középiskolák „Színek” elnevezésű vetélkedőjén. Tizenhárom oktatási intézmény tehetséges tanulói mutatkoztak be programjaikkal a nagykunsági városban.

A globális kihívások és fejlesztési célok, valamint a mikrohitel

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat, a Budapest Történeti Múzeum és a Vasúttörténeti Park egy nemzetközi konzorcium magyarországi tagjaként egyedülálló módon, közösen valósított meg globális nevelési programot. Március 16-án, szerdán mutatták be a segélyszervezet és a partnerek szakemberei a Museo Mundial elnevezésű projekt vármúzeumi állomásait, amelyek mindegyike egy-egy globális kihívást jelenít meg, valamint a „Mikrohitel oktatása” című programról is beszéltek.

A házat el lehet hagyni, de a reményt sohasem

Dinnyés – A Baptista Szeretetszolgálat biztosít átmeneti szállást annak az asszonynak, akinek el kellett hagynia március elején életveszélyessé vált házát. A végleges megoldás érdekében a segélyszervezet gyűjtést indított.

Az otthonban is készülődtek a nemzeti ünnepre

Budapest – A Baptista Integrációs Központ Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthonában is készülődtek talán legfontosabb nemzeti ünnepünkre. A gyerekek csütörtökön délután közösen kokárdákat készítettek.

A migráció kezelésének egészségügyi vonatkozásai

Budapest – A migrációval kapcsolatos egészségügyi kihívások kezeléséről, a jövőben történő együttműködés lehetőségeiről beszélgettek a szakemberek március 7-én, hétfőn a fővárosban. A tanácskozáson ott voltak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is.

Helyzetfelmérés a nyugati határszélen

Körmend – A helyi rendészeti szakközépiskola területén fűthető sátrakat állítottak fel, ott létesül az egyik ideiglenes migrációs befogadó állomás. A Baptista Szeretetszolgálat programvezetője a helyszínen mérte fel a segítségnyújtás lehetőségeit.

Látogatás, tapasztalatcsere a Baptista Integrációs Központban

Budapest – Március 1-jén, kedden az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális szolgáltatásokkal foglalkozó munkatársai meglátogatták a Baptista Integrációs Központ (BIK) Lőportár utcai Családok Átmeneti Otthonát. A BIK meghívására érkező minisztériumi munkatársakat tájékoztatták a Magyarországi Baptista Egyház által fenntartott szociális szolgáltatások rendszeréről, a Baptista Integrációs Központ működéséről, valamint az elsősorban menekült és oltalmazott családokat befogadó, és ilyen formájában Magyarországon jelenleg egyedülálló intézmény mindennapjairól.

Drón, film, suli: egyedülálló imázsfilmet készítettek Seregélyesen

Seregélyes – A hazai iskolák történetében feltehetően az első imázsfilmet forgatták le a seregélyesi baptista iskolában. Miért vág bele filmforgatásba egy iskola?

Teremőröket oktattak a segélyszervezet szakemberei

Budapest – A Museo Mundial program keretében teremőrök előtt beszéltek a millenniumi fejlesztési célokról, illetve azok bemutatásának múzeumi lehetőségeiről a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és a partnerszervezetek képviselői.

Lap tetejére