“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Horvát baptisták látogatása a további együttműködés jegyében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. szeptember 23., péntek 12:30

 

Amikor az elmúlt évben hazánk hatóságai lezárták a déli határszakaszt, a migrációs tömeg déli szomszédainknál szorult. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai előbb Opatovacban, majd Slavonski Brodban látták el kötelességükből adódó humanitárius feladataikat, s ebben együttműködő partnerre találtak a horvát baptistáknál: például a bosnyák határ mentén lévő hatalmas átmeneti tábor mellett közösen béreltek házat, amit aztán bázisként használtak az ott töltött időben.

A horvát delegáció tagjai Zelko Mraz baptista főtitkár vezetésével szeptember 20-án, kedden érkeztek Budapestre, ahol a segélyszervezet fővárosi központjában az alapítványi tevékenységről, az oktatási és a szociális rendszer elemeiről hallgattak meg előadást, majd a csoport Velencén foglalta el szálláshelyét. A vendégek másnap a váci nappali fogyatékos otthont, a kőbányai Baptista Szolgáltató Centrumot, majd a Bánya utcai hajléktalanszállót látogatták meg, s a nap zárásaként megismerkedtek Budapest nevezetességeivel. A delegáció tagjai csütörtökön találkoztak a Magyarországi Baptista Egyház vezetőivel, majd a Baptista Integrációs Központ családok átmeneti otthonaiba vezetett az útjuk. Hazautazásuk előtt a segélyszervezet horvát barátai a velencei Zöldliget baptista általános iskolában jártak, majd visszatérve Budapestre áttekintették a további együttműködés lehetőségeit és akciótervet készítettek. A Baptista Szeretetszolgálat a jövőben szakmai segítséget ad az induló Croatian Baptist Aid munkájához.             

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére