“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Nemzetközivé nőtte ki magát a Meseszép-mesekép pályázat

Törökszentmiklós – Ünnepélyes eredményhirdetés helyszíne volt a Kölcsey Ferenc Általános Iskola április végén, ahol a Meseszép-mesekép pályázat résztvevői közül a legjobbakat díjazta a zsűri. A 18 iskolából összesen 101 magyar és 24 angol nyelvű pályamű érkezett.

Baptista segítség Körmenden: mentőautó a menekülttáborban

Körmend – Május 2-án, hétfőn kitelepült a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 elnevezésű speciális mentőcsapatának egy, személyzettel ellátott mentőautója a körmendi ideiglenes befogadó táborba.

Egy csodás nap az Országos Kéktúra jegyében

Seregélyes – Idén első alkalommal hirdette meg a Seregélyesi Baptista Általános Iskola az „Indulj el egy úton…” elnevezésű természetismereti-turisztikai vetélkedőt: minap 153 csapat, 600 diák mérte össze tudását a nem mindennapi eseménysorozaton, amelynek folytatását tervezik.

Most sem maradtak érmek nélkül

Szeged, Budapest, Seregélyes – Április első felében rendezték Szegeden a Diákolimpia országos tollaslabda döntőjét, majd néhány nappal később a fővárosban a nemzeti bajnokságot. A több száz fiatal között sok seregélyesi diák is versenyzett és remek eredményeket ért el.

Ízek, formák, barátságok: nagyszerű hazai siker a 21. gasztronómiai versenyen

Tapolca – Április 12-én, kedden rendezte meg a Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakközépiskola hagyományos nemzetközi gasztronómiai versenyét, amelyre Németországból, Franciaországból és Lengyelországból is érkeztek csapatok. A tapolcai fölény vitathatatlan volt.

Orsós Gyuri világa: felhívjuk a figyelmet az autistákra

Pécs – Az ENSZ 2007-ben jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön. A Pécsi Újság minap egy írást közölt a Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményéről, bemutatva Orsós Györgyöt, aki autistaként az ott élő gondozottak egyike.

Csók, pótanyu

Debrecen, Budapest – A Magyar Nemzet hétvégi mellékletében jelent meg március 26-án,szombaton Herczeg Szonja riportja a családok átmeneti otthonairól. Ezt idézzük.

A Terbe-lányok kettős győzelme

Miskolc – Kettős győzelmet arattak a budapesti Baptista Külkereskedelmi Szakközépiskola tanulói, a Terbe-nővérek a sakk Diákolimpián. Julianna veretlenül 9-ből 8 ponttal védte meg bajnoki címét, míg Zsuzsanna szintén veretlenül 7 és fél ponttal követte húgát a dobogón.

Húsvéti ebéd és ajándék szépkorúaknak

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat partnerei segítségével a húsvéti ünnep alkalmából szépkorúakat ajándékozott meg és látott vendégül.

Az élet győz a halál felett

Budapest – A hajléktalanok lapja, a Fedél nélkül kért és közölt március 23-án interjút Szenczy Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat elnökével a kereszténység legnagyobb ünnepe alkalmából. Ezt idézzük.

Lap tetejére