“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nyári nyelvi táborok a baptista iskolákban

Szerző: Bejegyzés: 2014. június 26., csütörtök 00:00

A Baptista Szeretetszolgálat külföldi partnereivel közösen nyári angol és német nyelvi táborokat biztosít mintegy 1200 baptista oktatási intézményben tanuló diákja számára júliusban. Az összesen 26 napközis tábor 23 helyszínen több mint 70 amerikai, német, svájci és ausztriai baptista nyelvtanár bevonásával valósul meg. A magas szintű szakmai nyelvi táborokat a Baptista Szeretetszolgálat, az International Commission és a North Carolina Baptist On Mission amerikai baptista missziós szervezetek és a magyarországi baptista gyülekezetek valósítják meg.

Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a táborokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a Baptista Szeretetszolgálat és a Baptista Egyház külföldi partnereivel közösen nagyon értékes és hasznos programot valósít meg a nyári nyelvi táborokkal: „Minden baptista iskolában nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvi képzésre, hiszen a nyelvtudás az egyik legértékesebb és leghasznosabb ismeret, amivel felvértezhetjük diákjainkat az élet kihívásaival szemben. Nyári nyelvi táborainkban anyanyelvi tanárok tanítanak, valamennyien keresztények, így a diákok számára a nyelvtanítás mellett a kereszténység értékeit is hitelesen mutatják be.”

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére