“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tizedik éve egyfolytában bajnok a baptista robotika csapata!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. május 07., péntek 15:59

 

Törökszentmiklós, Kisújszállás - Az idei a 10. egymást követő év, amikor a Baptista Szeretetszolgálat csapata a robotika területén országos bajnoki címet szerez! Kiemelkedő tehetségeink az elmúlt évtizedben összesen 137 dobogós helyezést értek el világ és Európa-bajnokságokon, valamint országos robotika versenyeken.

 

 

Idén, április 14-től 22-ig terjedő időszakban rendezték meg hazánk egyik nagy hagyománnyal rendelkező, jellegét tekintve egyedülálló robotprogramozó csapatversenyét, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának legfiatalabb, 11-12 éves tehetségei két kategóriában vettek részt.

A kihívás eltért a megszokott hazai és nemzetközi robotika versenyektől. A konstrukciók tervezése, építése nem kapott szerepet, a hangsúly kizárólag a programozáson volt. A versenyzők a robotmozgások mellet többségében matematikai és logikai, koordinátageometriai és kijelző grafikai, fájlkezelési feladatok programozásában mérték össze tudásukat, felkészültségüket. Az alkalmazott robot konstrukciók rögzítettek, minden csapat számára egységesek voltak.

A COVID járványügyi helyzetben, a hagyományosan jelenléti verseny online formában került megrendezésre. A tantermen kívüli, digitális munkarend időszakában a csapattagok felkészülése, együttműködése is online keretek között valósult meg. A Baptista Szeretetszolgálat, iskolák, szülők támogatásával, együttműködésével a robotprogramozásban tehetséges és motivált gyerekek az eredményes felkészülési időszak után kiemelkedő sikereket értek el a versenyen.

Az elektronikusan beküldött megoldásokat a zsűri az előírt konstrukcióval megegyező roboton tesztelte, melyről videó felvételt is kaptak a csapatok. A programok működésének értékelése során mindkét kategóriában hiba nélkül, maximális pontszámot elérve teljesítettek versenyzőink. Az értékelés további része a szakmai zsűri által a forráskódokra adott, és a legalább 50 százalékos megoldások tekintetében a programok rövidsége szerint kapható plusz pontokból állt.

Az összesített pontszámok alapján I. kategóriában (5. évfolyam) Sensor csapatunk I. helyezést, II. kategóriában (6. évfolyam) Lightning csapatunk III. helyezést ért el.

Programozó versenyzők, és iskoláik:

Fazekas Kristóf (5. évf.), Tuka Ákos (5. évf.), Szilágyi Jázmin (6. évf.)
Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája, Törökszentmiklós.

Szél Nikolett (5. évf.)
Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Kossuth Lajos Általános Iskola és Kollégium Tagintézménye, Kisújszállás.

A versenyzők felkészítője: Abán Csaba, Baptista Pedagógiai Intézet.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A DHL is segítette Sulipakk akciónkat!

Budapest - A vállalatnál úgy gondolták, hogy ebben az évben is csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk akciójához. Előbb szeptember 14-én, majd 19-én fogtak össze azért, hogy a nélkülöző magyar kisgyerekek értékes tanszerhez juthassanak.

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Budapest - Minap meglátogatta a nálunk elszállásolt menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel.

Tanévnyitó ünnepség a megújult fővárosi baptista középiskolában

Budapest - A megújult „Budapest” Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola szeptember 1-én, pénteken rendezte meg tanévnyitó ünnepségét.

Lap tetejére