“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Jöhetnek a nemzetközi versenyek

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. március 19., hétfő 10:29

 

2018. március 17- én Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban került megrendezésre a „Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2018. Budapest” elnevezésű országos robotika verseny, amely egyben a RoboCup Junior (RCJ) 2018 (Montreal) világbajnokság, és az EURCJ 2018. (Montesilvano) Európa bajnokság Rescue Line, és Rescue Maze kategóriáinak magyar nemzeti minősítő versenye is.

 

A Rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetben, autonóm módon kizárólag saját szerkezetükre és programozásukra hagyatkozva mentenek áldozatokat. A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 2012-ben csatlakozott a világméretű, magas társadalmi kutatóprojekthez, és ért el világszinten is kiemelkedő eredményeket.

 

A magyar nemzeti bajnokság és minősítő verseny az idei évben három kategóriában került megrendezésre.

 

A kifejezetten oktatási célzattal létrehozott Rescue Line könnyített kategóriában azok a csapatok vehettek részt, melyeknek tagjai fiatalabbak a nemzetközi minősítéshez szükséges életkortól, vagy még először versenyeznek. Ebben a kategóriában a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetséggondozó programjának legfiatalabb (10-11 éves) tagjai két robottal indultak. Az Andor Ilona Ének- Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola diákjaiból álló csapatok maximális pontszámot elérve (időkülönbség döntött) kimagasló teljesítménnyel végeztek kategóriájuk I. és II. helyein.

 

MIKROBIT_2 csapat (Kis Panni, Regőczi Nóra, Regőczi Zsófia): „Rescue Line Könnyített Magyar Bajnok” I. helyezés.

 

MIKROBIT_1 csapat (Regőczi Anna, Váradi Sarolta, Kramarik Gergely): „Rescue Line Könnyített Magyar Bajnok” II. helyezés.

 

A világ és Európa bajnokságokra minősítő versenyeken a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három robottal indult. A Rescue Line kategóriákban az RCJ 2016 világbajnokságon egyéni 2. helyezést elérő csapattaggal rendelkező, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium diákjaiból alkotott „2_Bit” páros magabiztosan szerezte meg újabb magyar bajnoki címét, ezáltal a jogot, hogy Magyarországot képviseljék a világ és Európa bajnokságokon. A Rescue Maze robotok versenyében programozóink első alkalommal vettek részt, ami teljesítményükön kicsit sem látszott. A 2_Bit összeállítás kimagasló pontszámmal ezt a kategóriát is megnyerve szerezte meg a magyar bajnoki címet, és az újabb nemzetközi minősítést csapatunk számára. A kategória II. helyén szintén a Kőrösis diákokból álló *NiceDroid* csapatunk végzett.

 

2_Bit csapat (ifj. Abán Csaba, Parilla Anna): Rescue Line Minősített Magyar Bajnok I. helyezés; Rescue Maze Minősített Magyar Bajnok I. helyezés

 

*NiceDroid* csapat (Jakab Ágnes, Papcsák Nóra): Rescue Maze Minősített Magyar Bajnok II. helyezés

 

A csapatok felkészítője: Abán Csaba

 

A verseny eredményhirdetésekor Szilágyi Attilától, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatójától a bajnoki kupák mellett a Baptista Szeretetszolgálat által felajánlott 500.000 Ft díjazást vehették át a győztes csapatok. A Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2018. eredményeinkkel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata megszerezte a 120. országos és világversenyen elért dobogós helyezését, valamint hetedik éve őrzi veretlenségét a Rescue robotok magyar nemzeti minősítő versenyén."

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére