“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. március 19., kedd 12:44

 

Töltsd le az 1%-os nyilatkozatot innen!

 

Adószám: 18485529-1-42
Technikai szám: 0286

 

BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT. PONT OTT SEGÍTÜNK, AHOL KELL:

 

Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezeteként naponta közel 15 ezer embernek nyújtunk segítséget, 2500 lelkiismeretes munkatárs és mintegy 1000 elhivatott önkéntes közreműködésével. Hiszünk abban, hogy az igazi szeretet a tettekben mutatkozik meg, ezért igyekszünk a lehető legtöbb rászoruló embert felkarolni, és mindig pont ott jelen lenni, ahol valóban szükség van ránk.


 

„Ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal.”

(1 János 3:18)

 

Oltalmazzuk a sanyarú sorsú gyermekeket

Szerető család, barátságos otthon, tápláló étel, meleg ruha, biztonság, tanulási lehetőség: ez az a minimum, ami egy gyermeknek alanyi jogon kellene, hogy járjon. Sajnos sok kicsi mégis nélkülöz Magyarországon, mert szülei ezt a néhány alapvető dolgot sem tudják nekik megadni – ha egyáltalán vannak szüleik. Azért dolgozunk, hogy ezek a gyerekek ne maradjanak magukra a gondjaikkal, amelyek még egy felnőttet is próbára tennének. Szeretettel gondoskodunk szükségleteikről, a felügyeletüktől az orvosi ellátásukon és a lakhatásukon át az iskoláztatásukig. Mert hiszünk benne, hogy a jövő a jelen boldog gyermekeitől válhat csak szebbé. 

 

Felkaroljuk az elesett időseket

Az idős emberek gyakran szenvednek a feleslegesség érzésétől, és könnyen elmagányosodnak. Ezt tetézik a sokszor kínzó fájdalommal járó betegségek és az alacsony nyugdíjak okozta létbizonytalanság. Mi kincsnek tartjuk idős embertársaink élettapasztalatát, a testi hanyatlásban pedig a lélek örökkévalóságát látjuk, ezért szeretettel és együttérzéssel viszonyulunk hozzájuk. Házi segítségnyújtó szolgáltatásunk keretében közel 8000 szépkorú embert látogatunk meg naponta, megkönnyítve számukra a bevásárlást, a tisztálkodást, az ügyeik intézését és otthonuk gondozását. Emellett pécsi és gárdonyi idősotthonainkban várjuk őket, amikor az önálló életre már nem képesek. Így próbáljuk örömtelivé, tartalmassá és emberhez méltóvá varázsolni utolsó éveiket. 

 

Segítünk talpraállni a fedél nélkülieknek

Talán te is hallottad már azt a történetet Jézusról, amikor egyszer a tanítványaival vándorolt, és hirtelen megpillantottak egy elhullott rókát az út mentén. A tanítványok undorral elfordították a fejüket az orrfacsaró bűz miatt, Jézus pedig csak annyit mondott: „Milyen szépek a fogai!” Sokan hasonló viszolygást éreznek fedél nélkül élő társaink láttán, és nem veszik őket emberszámba sem. Holott az ápolatlanság, a hangoskodás és a szenvedélybetegségek mögött gyakran őszinte jóra való törekvés bújik meg. Ebben a küzdelemben azonban többnyire egyedül maradnak a hajléktalan emberek, lelki és fizikai támasz nélkül pedig szinte lehetetlen visszatérni, és újra a társadalom megbecsült tagjává válni. Mi adunk nekik egy esélyt, és segítő kezet nyújtunk: az utcai szociális támogatás mellett nappali melegedőket és szállást biztosítunk számukra – a kapaszkodót jelentő jó szó mellett.

 

Gondoskodunk a koronavírus-járvány károsultjairól

A koronavírus-járvány rengeteg embert sodort Magyarországon a létbizonytalanság  szélére, akiknek már a hétköznapi szükségletek kielégítése is leküzdhetetlen kihívást jelent. A járványhelyzetben az összetartás és a szeretet fontossága felértékelődött: nem nézhetjük tétlenül bajba jutott embertársaink szenvedését. A Baptista Szeretetszolgálat a legalapvetőbb igények kielégítésében segít, hogy mindenki emberhez méltó életet élhessen: élelmiszer- és tisztasági csomagjainkkal igyekszünk levenni némi terhet a járvány által leginkább sújtott vidékeken élők válláról.


 

Szebbé tesszük a gyerekek karácsonyát cipősdoboz akciónkkal

A karácsony nemcsak a szeretet, de a gyermekek ünnepe is, ezért különösen szívszorító, ha épp a kicsiknek nem jut ilyenkor jóságból, kedvességből és törődésből. Ezért szervezzük meg immár 18. éve nagy sikerű cipősdoboz akciónkat az ünnepek környékén, melynek keretében a jólelkű emberek és a szociálisan érzékeny cégek a Baptista Szeretetszolgálat segítségével eljuttathatják adományaikat a rászoruló gyermekek számára: elsősorban játékokat, ruhákat, könyveket és finomságokat. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy tavaly több mint 34 000 gyermek karácsonyát tehettük szebbé.

 

 

 

Hogyan ajánlhatod fel adód 1%-át?

Adód 1%-áról NAV ügyfélkapudon keresztül nyilatkozhatsz, miután jóváhagytad a NAV által elkészített adóbevallásodat.

 

 

Interneten 

  1. Jelentkezz be az eSZJA felületére ügyfélkapudon keresztül.
  2. Nyisd meg a NAV által elkészített adóbevallásodat.
  3. Töltsd ki a 20EGYSZA nyilatkozatot. Adószámunk: 18485529-1-42. Kérjük, járulj hozzá, hogy hozzáférjünk elérhetőségeidhez.
  4. Véglegesítsd, és küldd be adóbevallásod.

 

 

Vagy: Ha könyvelő intézi adóbevallásodat, akkor kérheted az ő segítségét is 1%-od felajánlásához!

 

Levélben

  1. Töltsd le, nyomtasd ki, majd töltsd ki az 1%-os nyilatkozatot.
  2. Tedd borítékba a nyilatkozatodat úgy, hogy a borítékra ráírod a neved, a címed és az adóazonosítód.
  3. Zárd le a borítékot, és írd alá a hátulját a ragasztáson túlnyúlóan.
  4. Add fel postán a lakcímed szerinti NAV-fiókodnak címezve.

 

Támogatásod adómentes!

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére