“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora Velencén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. július 07., kedd 11:04

Vasárnap este zárult Velencén a fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora.

A fogvatartottak re-integrációja szempontjából meghatározó kérdés, hogy volt-e családja, illetve, hogy megmarad-e a családja a büntetés végéig, és visszafogadja-e? Ezért igen lényeges a családi kapcsolatok megőrzése és erősítése.

A baracskai és a budapesti bv. intézetekből kiengedett fogvatartottak az elmúlt héten a Baptista Szeretetszolgálat támogatásának köszönhetően Velencén üdülhettek. A hét folyamán a pihenés mellett Jónás próféta története alapján gondolhatták végig és értékelhették át saját életüket:

1) Isten szól, de én a magam feje után megyek... és ennek következményei leszenk...

2) Amikor a többiek "beáldoznak"...

3) A nyomorúság és a szenvedés, mint Istenhez vezető út...

4) Az Istennek való engedelmesség, és áldásai...

5) A kegyelmet nyert ember kegyetlensége...

Reggeli után a gyerekekkel vette át a történetet Szénási Jonathan Sándor intézeti lelkipásztor (Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Baracska). Esténként felváltva tartottak családi esti áhítatot L. Molnár István lelkipásztorral, a Budapesti Fegyház és Börtön börtönlelkészével.

Bízunk abban, hogy a közösen töltött tartalmas hét hozzásegíti a fogvatartottakat és családtagjaikat a szabadulást követő zökkenőmentes újrakezdéshez.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére