“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Ételosztás és hallgatói gyakorlat leendő humanitárius szakemberek részére

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. december 16., szombat 17:15

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a Lidl Magyarország támogatásával és az Óbudai Egyetem „Humanitárius Műveletek Menedzser”-szakán hallgatók bevonásával közel kétszáz rászoruló részére osztott ételt december 16-án a Baptista Kőbányai Szolgáltató Centrumban.


Az elkészített további háromszáz adag ételt a segélyszervezet más szociális intézményeinek ellátottjai kapták meg. A jótékonysági program az egyetemi hallgatók számára egyben gyakorlat is volt. Az ételosztás idején egy mobil szociális ügyeket intéző iroda és egy hajléktalan utcai megkereső szolgálat is kitelepült a helyszínre a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Menedék Hajléktalan Személyek és Szenvedélybetegek Integrált Intézményéből. A hallgatók így az ételosztás egyes munkafázisain túl betekintést nyerhettek a hajléktalanokkal kapcsolatos szociális ügyek intézésébe is. A program értékes résztvevői voltak a Rescue24 mentőcsapat szakemberei. 

Az immár harmadik éve folyó szakirány célja, hogy egymásra épülő, aktuális szakmai ismeretanyagot, piacképes tudást és gyakorlati ismereteket biztosítson azoknak a szakembereknek, akik a humanitárius műveletek egyre szélesedő területéhez kapcsolódó munkakörökben dolgoznak itthon és külföldön.  A képzést minden olyan humanitárius területen elhelyezkedni szándékozó diplomásnak ajánlják, aki nemzetközi humanitárius műveletben szeretne részt venni és a gyakorlati munka előtt szeretne a sokrétű elméleti tudás mellett a humanitárius missziókat megjárt civil és egyenruhás szakemberek tapasztalataival gazdagodni. A szakirány ajánlott továbbá azok részére is, akik már a humanitárius/szociális területen dolgoznak, de még konfliktus vagy katasztrófa sújtotta övezetben terepmunkán nem vettek részt, de terveznek ilyen missziót. 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

Lap tetejére