“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Ételosztás és hallgatói gyakorlat leendő humanitárius szakemberek részére

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. december 16., szombat 17:15

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a Lidl Magyarország támogatásával és az Óbudai Egyetem „Humanitárius Műveletek Menedzser”-szakán hallgatók bevonásával közel kétszáz rászoruló részére osztott ételt december 16-án a Baptista Kőbányai Szolgáltató Centrumban.


Az elkészített további háromszáz adag ételt a segélyszervezet más szociális intézményeinek ellátottjai kapták meg. A jótékonysági program az egyetemi hallgatók számára egyben gyakorlat is volt. Az ételosztás idején egy mobil szociális ügyeket intéző iroda és egy hajléktalan utcai megkereső szolgálat is kitelepült a helyszínre a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Menedék Hajléktalan Személyek és Szenvedélybetegek Integrált Intézményéből. A hallgatók így az ételosztás egyes munkafázisain túl betekintést nyerhettek a hajléktalanokkal kapcsolatos szociális ügyek intézésébe is. A program értékes résztvevői voltak a Rescue24 mentőcsapat szakemberei. 

Az immár harmadik éve folyó szakirány célja, hogy egymásra épülő, aktuális szakmai ismeretanyagot, piacképes tudást és gyakorlati ismereteket biztosítson azoknak a szakembereknek, akik a humanitárius műveletek egyre szélesedő területéhez kapcsolódó munkakörökben dolgoznak itthon és külföldön.  A képzést minden olyan humanitárius területen elhelyezkedni szándékozó diplomásnak ajánlják, aki nemzetközi humanitárius műveletben szeretne részt venni és a gyakorlati munka előtt szeretne a sokrétű elméleti tudás mellett a humanitárius missziókat megjárt civil és egyenruhás szakemberek tapasztalataival gazdagodni. A szakirány ajánlott továbbá azok részére is, akik már a humanitárius/szociális területen dolgoznak, de még konfliktus vagy katasztrófa sújtotta övezetben terepmunkán nem vettek részt, de terveznek ilyen missziót. 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére