“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Aloha, Vaiana!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. december 27., kedd 17:05

 

Az egész egy akváriummal kezdődött. A sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskola 2. osztálya még októberben kapta az eleven terem dekorációt. Órákon, a feladatok végeztével a gyerekek sokszor beültek elé, gyönyörködni benne. Szinte magától értetődően jött az ötlet, hogy a víz témájával még érdemes lesz foglalkozni, például üvegmatricák formájában.

Egerszeginé Monostori Sarolta osztályfőnök ez idő tájt találkozott a Baptista Szeretetszolgálat honlapján azzal a pályázattal, amelyet a Cinema City hirdetett meg. A feladat az óceáni élet kreatív ábrázolása volt. Így született meg az a temperával és üvegfestékkel készült kollázs, amely az osztályterem négy ablakán terül el. A nap fényén keresztül a halacskák, vízicsikók és kagylók szinte életre kelnek. Ezt a dinamizmust sikerült azokon a fényképeken is megragadni, amelyek végül elnyerték a zsűri tetszését és két székesfehérvári (valamint egy különdíjas nyíregyházi) iskola mellett, Saci néni osztálya nyerte el a lehetőséget a Disney legújabb animációs filmjének, a Vaianának megtekintésére.

Az egyeztetések után az osztály december 16-án indult el a székesfehérvári Alba Pláza mozikomplexumába, ahol várta őket a polinéz szigetvilág csodálatos világa Vaiana hercegnővel, a félisten Maui-val, viharos kalandjaikkal és az életre kelt óceánnal. A látványos, zenés film – amelyet a Jégvarázs alkotói készítettek – szinte magával sodorta a gyerekeket, akik aztán jókedvűen, és az élménytől gazdagabban és ettől már kissé fáradtan mentek haza Sárosdra.

 

...

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére