“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Hollandok pályázata otthonok felújítására

Tápióbicske – A település lakosságának összetétele, a hátrányos helyzetű gyermekek nagy száma miatt a Baptista Szeretetszolgálat a helyi óvodába és iskolába is eljuttatta a cipősdoboz ajándékokat az ünnepre. A segélyszervezettel együttműködő Michel van Boxtel és felesége, Janet tevékenyen részt vett az iskolások dobozainak elkészítésében. A karácsonyi ünnepségen a holland munkatársak pályázati lehetőséget hirdettek a gyermekek szüleinek, melynek értelmében a nyertesek lakóotthonait az előre megbeszélt módon és formában újítják fel a 2016-os év augusztusában Hollandiából érkező önkéntesek.

Karácsonyi étel- és ruhaosztás Kőbányán

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a szentestét megelőző napon, december 23-án, szerdán 11 órától mintegy 300 adag meleg ételt (székelykáposztát, vagdaltat krumplival, süteményt) osztott ki a kőbányai rászorulóknak a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén. Ez alkalommal a nélkülözőket használt ruhával is ellátták.

Idén összesen több mint 42 ezer cipősdoboz ajándék

Budapest ¬– Ebben az évben adományozóinak és támogatóinak köszönhetően több mint 42 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a rászoruló gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat. A segélyszervezet idén 12. alkalommal, először nyomon követési lehetőséggel hirdette meg a Cipősdoboz Akciót.

Cipősdoboz ajándékok a Magyar Nemzeti Múzeumban is

Budapest, Tiszaszalka, Debrecen - A Cipősdoboz Akció több állomásán is adott át ajándékokat az elmúlt napokban az adományozóknak köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat.

Adventi hangverseny a Cipősdoboz Akció hajrájában a Budapest Sportarénában

Budapest – Pécs és Miskolc után december 13-án, vasárnap este az idei Cipősdoboz-kampány során harmadik alkalommal a Budapest Sportarénában léptek fel a Baptista Szimfónikusok. A nagyszerű hangversenyt neves vendégművészek fellépése egészítette ki, s átadtak néhányat az év első budapesti cipősdoboz ajándékai közül is.

A mi világunk: beszélgetés és programbemutató

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is közreműködtek december 11-én, pénteken délután, illetve este azon a filmfesztiválon, amely A mi világunk címmel várta az érdeklődőket a Kino Cafe Moziban. A különböző rövidfilmek blokkjai között szerveztek programbemutatót és beszélgetést a világ valós problémáiról, a megoldási lehetőségekről. A Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi osztályának két munkatársa, Baczkó Zsuzsanna és Fellegi Kató a Museo Mundial program kapcsán a globális problémákról és a mikrohitelezésről, azaz a fejlődő világ fejlesztés-finanszírozásáról beszélt az eseményen.

Közös ételosztás a máltai udvarban

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen december 11-én, pénteken 16 órától 500 adag ételt (bolognai spagettit) osztott ki a rászorulóknak a Batthyány téri máltai központ udvarán, ahol orvosi autó is várta a nélkülözőket. Az ételosztást másnap, december 12-én, szombaton 12 órától a segélyszervezetek megismétlik, akkor újabb 500 adag étel kerül a hajléktalanok, szegény emberek tányérjába, tea a poharába. Az akció célja volt az is, hogy felhívják a figyelmet a nélkülöző emberekre, a segítségnyújtás fontosságára.

Adományosztás országszerte

A Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatósága a karácsonyi ünnepek közeledtével már november hónapban nagy mennyiségű adományt juttatott el a rászorulókhoz.

Horváth Sándor és a Túlélés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Budapest – Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának vezetője minap mutatta be Túlélés című könyvét, amely a segélyszervezet gondozásában jelent meg korábban. A szerző tizenkét kötetet adott át az intézménynek.

Az első betlehem Nagycserkeszben

Nagycserkesz - A Baptista Szeretetszolgálat közmunkásai betlehemet állítottak az evangélikus templom kertjében Dobóné Somogyi Eszter irányítása mellett. A faluban sosem állt még Betlehem. A település lakossága nagy örömmel fogadta ezt a kezdeményezést és őszinte örömüket és köszönetüket fejezték ki azért, hogy ezáltal is gazdagodott Nagycserkesz.

Lap tetejére