“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Holnaptól országszerte 200 gyűjtőponton várják a cipősdoboz ajándékokat

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg a Baptista Szeretetszolgálat az ország legnagyobb korcsoportos karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját, A Cipősdoboz Akciót. A segélyszervezet tavaly már több mint 40.000 karácsonyi ajándékot juttatott el rászoruló gyerekekhez. Idén 50.000 cipősdoboz ajándékot szeretnének kiosztani karácsony előtt.

 

A belváros szívében megnyílt az akció központi gyűjtőhelye, a Cipősdoboz Vár, ahol mesebeli birodalmában a Doboztündér várja az ajándékokat. Hétfő reggeltől december 19-ig országszerte 200 gyűjtőponton várják a szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az ajándékokat, melyeket még karácsony előtt eljuttat a rászoruló gyerekekhez. Hiszen a Cipősdoboz Akció kedvezményezettjei olyan nehéz sorsú gyerekek, akiknek nem ritkán ez az ajándék jelenti az egyetlen ajándékot karácsonykor. 2500 cipősdoboz ajándékot pedig Erdélybe, Böjte Csaba otthonaiban élő gyerekek hagyományos parajdi karácsonyi ünenpére visz a Baptista Szeretetszolgálat.

 

A tavalyi 40 ezer feletti ajándék dobozzal az akció elérte azt a volument, amikor a kampány lebonyolításához már profi logisztikai cég bevonására van szükség. A trans-o-flex felajánlásának köszönhetően a vállalat a Cipősdoboz Akció hivatalos partnereként segíti a kampány gördülékeny lebonyolítását. A kampánynyitón a cég képvieslői adták át a dolgozóik által összeállított első 120 cipősdoboz ajándékot.

A volumennövekedés részben a baptista oktatási intézményben tanuló több mint 17 ezer diák bevonásának köszönhető. A Baptitsa Szeretetszolgálat  fontosnak tartja a baptista diákok humanitárius és karitatív munkában való részvételét, melynek egyik legszebb formája a Cipősdoboz Akció.

 

A volumennövekedéshez hozzájárult a két éve először bevezetett online cipősdoboz akció is, mely idén is folytatódik a Shopline segítségével.

 

A 1355-ös Cipősdoboz Adományvonal hívásával pedig az adományozók 300 Ft-tal támogathatják egy cipősdoboz ajándék célbajuttatását. 

 

Lap tetejére