“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Újabb baptista segélypont nyílt Pécsett

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. május 13., péntek 16:09

 

„Ünnepélyes keretek között adták át a Király utca 50. alatt lévő új baptista segélypontot Pécsen. A megnyitón Őri László alpolgármester elmondta, a város kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászoruló pécsiekre.  

– A Kertvárosban már sikeresen működő segélypont mintáján felbuzdulva tűztük ki a célt, hogy a belvárosban is legyen egy olyan hely, ahová munkaidőben bárki betérhet és adományként adhatja át feleslegessé vált, de jó állapotban lévő ruháit, játékait, bútorait, egyéb eszközeit. A tapasztalatok szerint nem csupán a rászorulók térnek be az adománygyűjtő helyekre, hanem olyanok is, akikben megmozdult az együttérzés, hiszen sokan viszik be feleslegessé vált holmijukat. Ez egyfajta közösséget is teremt, hiszen megmozgatja az embereket. Ezért volt fontos, hogy ne csak Kertvárosban, hanem a belvárosban is legyen egy ilyen iroda – hangsúlyozta a városvezető.

A politikus külön örült annak, hogy a baptista egyház egy olyan program keretében indította el az új adománygyűjtő pontot, amely során 15 pécsi hajléktalan személynek tudnak munkát biztosítani.

– Ebből a szempontból is mintaértékű ez a program, hiszen Pécsen a hajléktalanok foglalkoztatása érdekében a város szervezésében már elkezdődött egy mintaprojekt, amely nagy sikert hozott, hiszen varrodában is dolgoznak fedél nélküliek, akik a közterületen dolgozó társaik számára varrnak munkaruhát. A baptista egyház jóvoltából most itt egy újabb lehetőség, hogy az adománypont működtetésébe és az ahhoz kapcsolódó feladatok ellátásába hajléktalanokat vonjanak be. Ez egy olyan út, amely mutatja azt is, hogy lehet kiút a hajléktalanságból – fogalmazott.”

 

Fotó: PécsMa

Lap tetejére