“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kedves munkatársaink, kollégák!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. november 11., hétfő 16:45

 

1997-től kezdve november 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját. Azóta minden évben egyszer van ilyen alkalom, de a szakterületen dolgozók számára – beleértve az ország baptista intézményeit – ez is egy olyan dolgos nap, mint a többi.

Feladatokkal, kihívásokkal, de biztosan szeretettel teli, hiszen számotokra csak ez a hozzáállás az elfogadható.    

Közel a tél, s ilyenkor elsősorban a hajléktalanokra is gondolunk: csak ezen a területen napi ezer azoknak a hajléktalan léthelyzetben élő embertársainknak a száma, akikről intézményeinkben gondoskodunk. Ám ez csak egyetlen terület: a Baptista Szeretetszolgálat és társszervezete, az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ Magyarországon mintegy ötven intézmény fenntartójaként garantálja a szociális gondoskodást. A legkülönbözőbb életkorban és léthelyzetben élők várják dolgozóinktól minden nap, hogy teljesítsék küldetésünket.

A több mint két évtizede alapított Baptista Szeretetszolgálat megújult erővel és elhivatottsággal áll készen folytatni azt a munkát, amit a krisztusi szeretetparancs alapján itthon és külföldön a rászorultak érdekében, elsősorban hazai szociális intézményeiben végez. Az 1996-ban alapított Baptista Szeretetszolgálat elsődleges céljának tekinti a rászoruló szegények, idősek, betegek támogatását, a szociális értelemben való segítségnyújtást. Máig több mint félszáz országban tevékenykedtek baptista segélymunkások és önkéntesek, ám mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a szervezet által kiépített intézményrendszerben, szociális hálózatban minden nap ellátottak ezrei jelentik az igazi sikert és lehetőséget.

Miközben megköszönöm szociális területen tevékenykedő szakembereink, munkatársaink, önkénteseink tetteit és önzetlenségét, azt, hogy mások érdekében minden nap hasznosítják a szeretet erejét, az a szándékom, hogy további munkára buzdítsak. Tudom, nem kevés az, amit kérek, hiszen nehéz feladatok előtt állunk, a rászorultság ma is megköveteli tőlünk az áldozatot. 

A Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatójaként tisztelettel köszöntöm szociális területen tevékenykedő munkatársaimat feladatellátásunk minden helyszínén, köszöntöm azokat, akik gondozottjaink érdekében megteszik mindazt, ami erejükből telik.

Isten áldását kérem munkatársaim tevékenységére, életükre és gondozottjaink mindennapjaira!

 

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója

Lap tetejére