“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A Laska család története

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. szeptember 10., szerda 11:43
Cimkék: Belföldszociális

2012 év végén leégett a Laska család háza Nagyhalászon. Ingóságaik szintén odavesztek a tűzvészben, beleértve a bespájzolt élelmiszereket, a bútorokat is. Az édesapa dolgos ember, az építőiparban volt alkalmazásban, és minden fontosabb dologgal rendelkeztek, ami egy család életéhez szükséges. A Csuha Antal Baptista Általános Iskolából -ahova a gyermekek járnak- érkezett a jelzés a Baptista Szeretetszolgálat debreceni irodájába, hogy sűrgős segítségre van szükség.  2013 év elején érkeztek munkatársaink először felmérni a helyszínt, ahova tartós élelmiszert, és ruhaneműket vittek. “A károk felmérése után második hullámban tányérokat, fazekakat, ágyneműket, poharakat, evőeszközöket, bútorokat vittünk munkatársaimmal, és alapvető élelmiszereket. A helyzet nagyon elkeserítő volt, látva, hogy egy törekvő, dolgos családról van szó, akik egyik pillanatról a másikra elveszítettek mindent. Elhatároztuk, hogy rendszeresen, együttműködve  a helyi iskolával, és önkormányzattal, segíteni fogjuk a család talpraállását. A legkisebb gyermek, aki 2013-ban lett iskolaköteles, kis korától halláskárosult, ezért szükség volt egy speciális hallókészülék beültetésére. Számára csak bentlakásos iskola jöhetett szóba, ahol meg tudják teremteni azokat a körülményeket, ahol fejlődni tud. Tavaly ősszel el is kezdte az iskolát. Ez már önmagában nagy terhet jelent a családnak, mind anyagilag, mind érzelmileg.”-mondta el Éles Erika, a Baptista Szeretetszolgálat debreceni munkatársa. 

 

A Szeretetszolgálat helyi munkatársai több alkalommal látogatták, és segítették a családot, ahova nem csak anyagi-, tárgyi-, de lelki segítséget is tudtak vinni. A család életében a tragédiák nem értek véget. 24 éves lányuknál daganatos betegséget diagnosztizáltak az orvosok. Az édesapa kénytelen volt feladni munkahelyét, mert beteg gyermekének gondozása miatt csak időszakos napszámos munkát tudott vállalni. Lányuk 2014 júniusában elhunyt. A Szeretetszolgálat természetesen ebben a helyzetben is a család mellett volt. Ahhoz, hogy ennek a családnak tudjunk segíteni, szükség volt az iskola jelzésére, a munkatársaink gyors reagálására, és azokra a pénzbenli, és tárgyi felajánlásokra, amiket az adományozóink ajánlottak fel. 

 

Ha Ön is szívesen segítene, anyagilagi támogatással, vagy tárgyi eszközzel, kérjük lépjen kapcsolatba munkatársunkkal a 06-20-464-5153-as telefonszámon.

 

 

Lap tetejére