X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Vezetői látogatás a horvát-bosnyák határon

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. február 04., csütörtök 17:43

 

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is horvát partnereit segítve folytatják a munkát a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei Slavonski Brod-ban, az ottani tranzit táborban. Csütörtökön dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet főigazgatója és Gál Dávid, a szervezet nemzetközi igazgatója a helyszínre látogatott és megbeszéléseket folytatott a helyi partnerszervezetek vezetőivel és egy amerikai szociális területen dolgozó szakemberrel annak érdekében, hogy egyeztessenek és kialakítsák közös álláspontjukat a migrációs válság helyes kezeléséről, a segítségnyújtás legjobb módjairól. Slavonski Brod-ban egyébként nyugodt viszonyokkal találkoztak, jelenleg nem érezhető feszültség a menekültek között. Naponta egy-két vonatszerelvény érkezik a táborba mintegy 800-1000 migránssal, a horvát hatóságok regisztrálják őket, ujjlenyomatot vesznek tőlük, az orvosok és ápolók  egészségügyi ellátásban részesítik a rászorultakat, ruhát és ételt osztanak ki, majd a vonat egy-két órán belül tovább gördül Szlovénia felé. A Baptista Szeretetszolgálat továbbra is igyekszik elsősorban a gyermekek és az anyák ellátására összpontosítani figyelmét.          

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére