“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Újra a Fülöp-szigeteken

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2013. november 28., csütörtök 16:39

Munkatársaink magukkal vitték azokat a magyar adományokat, melyekből a tájfunt túlélő gyerekek támogatását végzik helyi partnereink. Találkoznak a támogatott gyerekekkel, és folytatják a gyermekotthon előkészítésének munkálatait.

Rescue 24 nemzetközi mentőcsapat is megkezdi munkáját Taclobanban. Amerikai kollégáink a víztisztításban és egészségügyi ellátásban segítenek. Pavelcze László, a nemezetközi csapat vezetője elmondta, hogy óránként kb. 400-500 liter vizet tisztítanak meg egy olyan technológiával, amely a szennyezett esővizet, pocsolyát  is képes ivóvízzé varázsolni.

 A Szeretetszolgálat továbbra is várja azok jelentkezését, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3.000 Ft-tal segítik egy fülöp-szigeteki kisgyermek ellátását. A programról bővebb információk awww.fogadjorokbe.hu címen találhatók.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szülésznők képzésével folytatódik a Szeretetszolgálat csádi programja

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai folytatják csádi humanitárius programjukat. Ez már nem az első afrikai ország, ahol támogatást nyújt a segélyszervezet, amely a külföldi programok végrehajtásával párhuzamosan tevékenységének kilencven százalékát továbbra is magyarországi szociális és oktatási intézményekben végzi.

Humanitárius képzés előadói voltak a Baptista Szeretetszolgálat vezetői

Lagos – A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezető munkatársai – Dr. Szilágyi Béla elnök, Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk segélyakció koordinátor – július 5-től 7-ig a nigériai Lagosban, a texasi Baylor Egyetem szakembereivel együttműködve sikeres posztgraduális képzést hajtottak végre.

A Baptista Világszövetség tagjainak sorába választotta a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot

Lagos – A nigériai Lagosban tartott ülésén a Baptista Világszövetség Főtanácsa nemrégiben egyhangúlag tizenhárom új tagot hagyott jóvá, ezzel a szervezet teljes tagsága 134 országot képviselve 266-ra emelkedett. Az új tagszervezetek közül tíz afrikai, ám a tagsággal elismerték az idén 28 éves magyarországi Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét is.

Lap tetejére