“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Újabb baptista segítség Észak-Irakban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. február 02., hétfő 23:26

A támogatást hétfőn adta át a szervezet önkéntese Warda káldeus érseknek Erbilben. Észak-Irak kurd területeire mintegy másfél millió ember érkezett közvetlenül az Iszlám Állam fegyveresei elől menekülve, közölük sok ezren keresztények. Az otthonukat elhagyni kényszerült emberek nagy részén az egyház segít, élelemmel, ideiglenes szállással látja el őket, lehetőségeihez mérten próbál lelki segítséget is nyújtani. Az iszlamista terroristák a napokban Kirkuk városban is támadást hajtottak végre, kioltva a helyi fegyveres erők több tagjának életét. A vegyes lakosságú településen rettegésben élnek a keresztények, a lövöldözés miatt több család Erbilbe menekült.

A Baptista Szeretetszolgálat önkéntese Erbilben és Kirkukban is tájékozódott, s egyeztetett a keresztény vezetőkkel a további segítségnyújtás lehetőségeiről. A szervezet szeptemberben már eljuttatott ötezer dollárt a térségbe, ebből háromezer dollár a csamcsamali menekülttábornak, kétezer a szulejmanijai káldeus központnak jutott, ahol azóta is mintegy hetven keresztény családról gondoskodnak. 

    

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szülésznők képzésével folytatódik a Szeretetszolgálat csádi programja

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai folytatják csádi humanitárius programjukat. Ez már nem az első afrikai ország, ahol támogatást nyújt a segélyszervezet, amely a külföldi programok végrehajtásával párhuzamosan tevékenységének kilencven százalékát továbbra is magyarországi szociális és oktatási intézményekben végzi.

Humanitárius képzés előadói voltak a Baptista Szeretetszolgálat vezetői

Lagos – A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezető munkatársai – Dr. Szilágyi Béla elnök, Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk segélyakció koordinátor – július 5-től 7-ig a nigériai Lagosban, a texasi Baylor Egyetem szakembereivel együttműködve sikeres posztgraduális képzést hajtottak végre.

A Baptista Világszövetség tagjainak sorába választotta a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot

Lagos – A nigériai Lagosban tartott ülésén a Baptista Világszövetség Főtanácsa nemrégiben egyhangúlag tizenhárom új tagot hagyott jóvá, ezzel a szervezet teljes tagsága 134 országot képviselve 266-ra emelkedett. Az új tagszervezetek közül tíz afrikai, ám a tagsággal elismerték az idén 28 éves magyarországi Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét is.

Lap tetejére