“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Technikai segítségnyújtás Olaszországban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. május 12., péntek 12:38

 

Catania, Róma – Olaszországban képviselte a Baptista Szeretetszolgálatot az Eu Aid Volunteers (Európai Önkéntes Humanitárius Hadtest) Kezdeményezés keretében megvalósított technikai segítségnyújtásokon a programkoordinátor, Baczkó Zsuzsanna.

A szicíliai Cataniában és Rómában a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa olyan szervezeteket látogatott meg, amelyek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az önkéntesek foglalkoztatásának területén. Mindkét városba a GVC partnerszervezetet képviselő Sara Alves-el utazott el. A program korábbi tevékenységeként a konzorcium tagjai kiválasztottak 16 európai szervezetet – köztük a szicíliai székhelyű Arci Cataniát és a római Gondwanat –, melyek önkéntesek küldésével és humanitárius segítségnyújtással, a program profiljába illeszkedő szociális tevékenységekkel foglalkoznak. A szervezeteket arra kérték, hogy részletes kérdőívet töltsenek ki, ezzel mérjék fel saját maguknak, illetve a konzorcium tagjainak, megfelelnek-e az Eu Aid Volunteers Kezdeményezés keretében az önkénteseket küldő kritériumoknak. A válaszokkal segítették a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, hiszen személyes eszmecserével, részletesen megvizsgálták azokat a területeket, amelyek még fejlesztésre szorulnak.

A látogatások alkalmával részleteiben megismerték azokat a rendelkezésre álló dokumentumokat, amelyek a minősítéshez szükségesek. A szervezetek döntik el, végül minősítik-e magukat az ECHO hivatalos partnereként, hogy küldő szervezetként részesüljenek ebben az egyedülálló lehetőségben.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére