X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tanácskozás a segélyszervezetek ukrajnai jelenlétéről

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. március 11., kedd 16:17

A tanácskozáson a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Szenczy Sándor is beszámolt a Szeretetszolgálat helyszíni jelenlétéről, valamint tájékoztatást adott arról, hogy eddig milyen segítséget nyújtott a karitatív szervezet Ukrajnában.

A megbeszélésen nyilvánvalóvá vált, hogy hazánk összes nagy segélyszervezete jelen van a térségben és felkészültek arra, hogy hatékony és gyors segítséget nyújtsanak a kárpátaljai magyarságnak.

A megbeszélés résztvevői megállapodtak a további folyamatos együttműködésben és információcserében.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére